Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Koniec špekuláciám o smrti Hitlera: FOTO Definitívny dôkaz, takto zomrel najhorší masový vrah

Konšpiračné teórie o úteku Hitlera a jeho fiktívnej smrti
Konšpiračné teórie o úteku Hitlera a jeho fiktívnej smrti (Zdroj: TASR/AP)

BERLÍN - Koniec konšpiráciám! Vodca Tretej ríše Adolf Hitler sa zabil vo svojom bunkri tesne predtým, ako v máji 1945 dorazili sovietske vojská do Berlína. Podľa francúzskych patológov je viac ako isté, že žiadny útek nemeckého masového vraha do Antarktídy sa nekonal.

Adolf Hitler mal veľmi zlý chrup a pravdepodobne trpel aj zápachom z úst. Okrem toho bol aj vegetarián. To všetko zistili francúzski patológovia z jeho chrupu. "Neutiekol v ponorke, neschovával sa na základni v Antarktíde, ani na temnej strane mesiaca," povedal francúzsky patológ Philippe Charlier, ktorý skúmal Hitlerove zuby so svojím tímom.

Výsledky zverejnili v odbornom časopise European Journal od Internal Medicine. Hitlerov chrup uchovávajú od konca vojny v Moskve, kde si ho mohla prehliadnuť aj verejnosť na výstave pred 18 rokmi. Okrem zubov skúmali patológovia aj fragmenty lebky a potvrdili tak priebeh samovraždy. Hitler mal prehltnúť kapsulu s kyanidom a potom sa streliť do hlavy.

Hitler unikol smrti a v Argentíne sa dožil takmer 100 rokov: Nové dôkazy na FOTO?!

"Zuby sú pravé, o tom niet pochýb," uisťuje Charlier. Stoličky sa podľa neho zhodujú so záznamami, ktoré po vojne poskytla asistentka Hitlerovej zubárky. Ich pravosť neskôr spojencom potvrdil aj samotný zubár Hugo Blaschke.

Viac o téme: ChrupúkrytAdolf Hitler
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu