Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Toto leto si v Chorvátsku poriadne priplatíte: Žiaden alkohol ani chodenie v plavkách!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Jedna z najobľúbenejších dovolenkových destinácii Slovákov zavádza prísne pravidlá. Chorvátsko bude tohto roku návštevníkov pokutovať vo veľkom. Turisti sa búria, letovisko Split šokovalo novou brožúrou pre turistov. Okrem Splitu pritvrdili aj ostrov Hvar a mesto Zadar.

Najnovšia turistická brožúra letoviska Split (Visit Split) vyvolala poriadny rozruch. Okrem toho, že obsahuje rôzne tipy na výlety či akcie v meste, turistom sa v nej prihovára starosta Splitu Andro Krstulović Opara. „Rešpektujte to, že nie ste v meste sami, žijú tu tiež miestni obyvatelia. Rešpektujte nočný kľud – nepúšťajte si nahlas hudbu, nekričte. Rovnako musíte rešpektovať, že medzi 14:00 a 17:00 hodinou platia v Chorvátsku odpočinkové hodiny, tzv. pižot (obdoba španielskej siesty), ktoré sú v horúcom počasí nutnosťou,“ odkazuje starosta v turistickej brožúre.

Chorvátsko bude prísnejšie na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Ďalej v nej odkazuje, aby sa návštevníci po uliciach Chorvátska neprechádzali v plavkách. „Choďte vhodne oblečení, nechoďte von v kraťasoch bez trička či v krátkej sukni a podprsenke od plaviek.“ Turistom, ktorí zákaz porušia, hrozí pokuta až do výšky tisíc kún (cca 135 eur).

Poriadne sprísni aj ostrov Hvar a mesto Zadar

Voči turistom pritvrdí aj chorvátsky ostrov Hvar, ktorý bude okrem vyššie spomínaných prehreškov pokutovať aj za opilstvo (cca 90 eur). Návštevníci Hvaru navyše poriadne doplatia aj za obnažovanie sa na verejnosti, kde sa môže pokuta vyšplhať až na 270 eur.

Zadar zasa rozdáva pokuty aj za opaľovanie sa bez plaviek na balkónoch či apartmánoch. Tieto priestory Chorváti považujú za verejné priestranstvo - je vidno z ulíc. 

Viac o téme: ChorvátskoDovolenkaTuristiPokuty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu