Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Brutálny zákon ľudu nepozná zľutovanie: VIDEO Dedinčania ubili na smrť dvoch mužov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Adel Hana)

NAÍ DILLÍ - Dav ľudí v indickom severovýchodnom štáte Ásam ubil na smrť dvoch mužov pre podozrenie, že v tejto oblasti uniesli deti. Ide tak o jedno z ďalších prípadov davového násilia, ktoré vyvolali fámy na sociálnych sieťach, informuje v sobotu agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu políciu.

Lotyška (†33) sa liečila v Indii z depresií: Osudnou sa jej stala cesta na pláž, strašidelná vražda

Mužov, ktorí pochádzali z mesta Guváhátí, obkľúčil v piatok neskoro večer asi 300-členný dav dedinčanov a začal ich biť. Muži vo veku 25-30 rokov cestovali na dovolenku do odľahlej časti Ásamu. Podľa tamojšieho policajného šéfa jeden z mužov zomrel na mieste, druhý neskôr svojim zraneniam podľahol. 

Na záberoch - ktoré na svoje mobilné telefóny zachytili miestni obyvatelia - vidno dvoch mužov ako útočníkov žiadajú, nech ich nechajú ísť s ubezpečením, že nie sú zločinci. Útok skupiny dedinčanov začala polícia vyšetrovať ako vraždu, ale doposiaľ nikoho nezatkla. 

Video nie je vhodné pre maloletých divákov a ľudí s citlivou povahou!

V oblasti podľa polície nezaznamenali prípady únosov či obchodovania s deťmi. Na sociálnej sieti Facebook a na mobilnej aplikácii Whatsapp sa však v posledných dňoch objavili fámy, že v tomto regióne dochádza k únosom. 

K piatkovému útoku došlo po tom, ako v máji na juhu Indie pre podobné fámy o "gangoch unášajúcich deti" dav ubil na smrť šesť ľudí. Podľa polície šírenie falošných správ vyvoláva davovú paniku a útoky na žobrákov a cudzincov. 

Viac o téme: únosBitkaDedinaTrestIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu