Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nočná hrôza v centre Prahy: Žena (28) sa vybrala na stanicu, krátko nato zažila najhoršie chvíle

Polícia hľadá svedka. Zobraziť galériu (3)
Polícia hľadá svedka. (Zdroj: Polícia ČR)

PRAHA - Na konci marca bola na detskom ihrisku v Lannovej ulici v Prahe znásilnená dvadsaťosemročná žena. Páchateľ kriminalistom doteraz uniká. Česká polícia preto v piatok na svojom webe zverejnila zábery, na ktorých je zachytený možný svedok udalosti. Detektívi muža žiadajú, aby sa im prihlásil. O pomoc pri identifikácio svedka žiadajú policajti i verejnosť.

Viktoriju (†14) znásilnili a zavraždili v parku: VIDEO Zdrvená rodina terčom nechutných útokov

Ženu, ktorá išla dve hodiny po polnoci 30. marca na autobusovú stanicu na Florenci, oslovil neznámy muž v Lannovej ulici. S dievčaťom prehodil najprv pár viet o tom, či by sa s ním napríklad nechcela prejsť. V sekunde ale tému rozhovoru aj svoje správanie zmenil.

Nočná hrôza v centre
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Neznámy muž po dievčine žiadal sex a vyhrážal sa jej, že ak mu nebude po vôli, tak ju zbije. Žena sa pokúsila utiecť, násilník ju ale dobehol a prehodil cez plôtik na priľahlé detské ihrisko. Tam po nej približne hodinu požadoval sex, alebo iné praktiky, pričom k samotnému aktu nakoniec nedošlo. "Avšak v závere tejto dramatickej situácie sa mužovi podarilo vyvrcholiť a ten následne odišiel nevedno kam," uviedol policajný hovorca Tomáš Hulan.

Nočná hrôza v centre
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia ČR)
Dramatickú udalosť vyšetrujú kriminalisti šiesteho oddelenia prvého policajného obvodu pre podozrenie z trestného činu znásilnenia. Páchateľa sa doteraz nepodarilo chytiť. "V rámci vyšetrovania ale kriminalisti zaistili kamerové zábery, na ktorých je zachytený muž, ktorý sa v čase zhora popísanej udalosti pohyboval neďaleko detského ihriska v ulici Lannova," uviedol Hulan.

Nočná hrôza v centre
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Svedectvo muža by mohlo prispieť k objasneniu prípadu. Kriminalisti preto muža žiadajú, aby sa im prihlásil, napríklad prostredníctvom tiesňovej linky 158. Rovnakým spôsobom môžu detektívom odovzdať informácie aj ľudia, ktorí svedka spoznávajú a poznajú jeho totožnosť.

Viac o téme: ZnásilnenieSvedokPolícia Praha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu