Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Rukojemnícka dráma na palube lietadla: VIDEO Pasažier mohol letuške prebodnúť krk perom

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube/Shanghaiist)

PEKING - Let spoločnosti Air China bol odklonený po tom, čo si cestujúci vyzbrojený plniacim perom zobral za rukojemníčku členku posádky. Stroj vzlietol v nedeľu z mesta Changshu v čínskej provincii Hunan a smeroval do Pekingu, no približne hodinu po štarte musel pristáť v Zhengzhou, informoval čínsky letecký úrad. Našťastie lietadlo bezpečne dosadlo na dráhu a nikto nebol zranený.

Smrteľná tragédia na letecký dňoch v Prievidzi: Už sa vie, čo sa v osudný okamih stalo

Úrad civilného letectva uviedol, že incident úspešne vyriešila polícia, no neposkytol žiadne ďalšie podrobnosti.

Svedkovia pre Peking News povedali, že mnohí cestujúci boli upozornení na rukojemnícku drámu, keď počuli letušku plakať. "Myslím, že niekto vykríkol, čo nás prebudilo. Všetci spali... bol to ženský výkrik. Nikto nevedel, čo sa deje," uviedol jeden z pasažierov. Posádka sa snažila udržať cestujúcich pokojných a mali zostať na svojich miestach.

Rukojemnícka dráma na palube
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/Shanghaiist)

Iní cestujúci po pristátí videl z okna policajné vozidlá, sanitky a hasičské autá, rovnako ako ozbrojencov v maskáčoch. Letisko Zhengzhou okamžite aktivovalo núdzové opatrenia, keď lietadlo pristálo, uviedlo letisko vo vyhlásení.

Polícia nakoniec zatkla páchateľa, ktorý bol identifikovaný ako 41-ročný muž z provincie Hunan, ktorý trpí duševnou chorobou. Žiadne ďalšie podrobnosti o jeho zatknutí neboli zverejnené. Video z policajnej akcie je však prístupné na internete.

Viac o téme: LietadloRukojemníčkaLetuškaAir China
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu