Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Iraku sa zrútil americký vojenský vrtuľník: Pád stroja zrejme nik z posádky neprežil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

BAGDAD - Americký vojenský vrtuľník so siedmimi ľuďmi na palube sa vo štvrtok zrútil na západe Iraku. S odvolaním sa dvoch nemenovaných amerických predstaviteľov oboznámených so situáciou o tom informovala agentúra Reuters.

Vrtuľník typu HH-60 sa podľa týchto zdrojov zrútil neďaleko mesta Káim v provincii Anbár pri sýrskej hranici. Podľa jedného zo zdrojov je "pravdepodobné", že došlo k obetiam na životoch. Zároveň doposiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by bol vrtuľník zostrelený.

Informáciu o nehode potvrdilo aj velenie amerických jednotiek na Blízkom východe (CENTCOM). To vo vyhlásení uviedlo, že vrtuľník s americkou posádkou sa zrútil na západe Iraku. Dodalo, že na miesto boli vyslané záchranné zložky. Bližšie informácie o nehode neboli bezprostredne známe, CENTCOM však uviedlo, že príčinu pádu vyšetrí.

Predstaviteľ mesta Káim pre Reuters taktiež povedal, že na palube bolo sedem ľudí. Spojené štáty priznávajú, že v Iraku majú 5200 vojakov, ktorí sú súčasťou koalície bojujúcej proti militantom teroristickej organizácie Islamský štát (IS).

Koncom minulého roka vyhlásil iracký premiér Hajdar Abádí konečné víťazstvo nad IS. Došlo k tomu tri roky po tom, ako táto teroristická skupina dobyla približne tretinu irackého územia.

Viac o téme: MexikoIrak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu