Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mydlové masáže sú postrachom Bangkoku: Mesto môže skončiť pod vodou, polícia začala konať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinstock)

BANGKOK - Obrím bangkockým nevestincom pripisuje thajská polícia vinu za to, že sa mesto neustále prepadá. Podľa nej majú kradnúť spodnú vodu.

Podľa jej vyšetrovacej teórie tieto mega-bordely nelegálne kradnú podzemnú vodu na "mydlové masáže", píše spravodajský server The Sun. Polícia začala vykonávať záťahy vo vybraných nevestincoch po tom, čo pri pátraní po obchode s ľuďmi v masážnom salóne Victoria Secret našli policajti dôkazy, že tento podnik nelegálne čerpá vodu, aby sa vyhol vysokým účtom za vodné a stočné.

Vyšetrovatelia tiež v podniku našli maloleté sexuálne pracovníčky a zistili, že masážny salón pravidelne podpláca úradníkov, aby nad jeho aktivitami prižmúrili oko. Bangkok je nízko položené mesto postavené na brehoch rieky Čao-praja.

Podľa ekológov nelegálne čerpanie podzemnej vody prispieva k prepadaniu Bangkoku. Experti varovali, že do roku 2030 by časti thajskej metropoly mohli byť pod vodou - sčasti kvôli stúpajúcej hladine mora a sčasti kvôli vyčerpaniu podzemných vôd z pôdy pod hlavným mestom. Polícia teraz kvôli krádeži vody preveruje viac ako 40 salónov poskytujúcich "mydlové masáže", čo je eufemizmus pre prevádzkovanie nevestincov s desiatkami súkromných kúpeľní, kde môžu zákazníci dostať sexuálne služby.

Nelegálna, ale tolerovaná

Policajti odoberú vodu vo všetkých izbách nevestincov a nechajú urobiť jej rozbor, aby zistili, či bola odobraná legálne z vodovodu, alebo nelegálne čerpaná zo zeme. Praktika čerpania podzemných vôd sa značne rozšírila pred niekoľkými desaťročiami v čase, keď Bangkok prechádzal rýchlym stavebným rozvojom.

Následkom bolo prepadanie mesta, ktoré vo svojej najhoršej fáze koncom 70. rokov minulého storočia dosahovalo zhruba desať centimetrov ročne. Snahy regulovať využívanie podzemných vôd počas posledných rokov prepadanie mesta dramaticky spomalili.

Aj keď prostitúcia je v Thajsku nelegálna, je všeobecne tolerovaná a otvorene prevádzkovaná. Niektoré časti thajského hlavného mesta sa do značnej miery premenili vo štvrte červených lucerien. Toto nelegálne podnikanie drží nad vodou systém úplatkov a právnych zákutí. Polícia ich zvyčajne prehliada, ak bordely nezamestnávajú neplnoleté dievčatá, alebo nie sú podozrivé z obchodu s ľuďmi.

Viac o téme: VodaNevestinecBangkok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu