Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Chcela vodičák bez skúšok: Lucia dostala pokutu za podplácanie verejného činiteľa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook)

BANSKÁ BYSTRICA - Na peňažný trest tristo eur za podplácanie verejného činiteľa v štádiu pokusu odsúdil dnes samosudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici 27-ročnú Luciu Kucmerovú z Tekovských Lužian.

Lucia Kucmerová dala sto eur istému mužovi, ktorý jej sľúbil, že zalobuje u nešpecifikovaného policajta v Leviciach, aby dostala vodičské oprávnenie bez absolvovania povinného kurzu a skúšky. Z vodičského však nebolo nič, pretože prijímateľ úplatku peniaze policajtovi nedal.

Skutok sa stal v januári minulého roku, keď Lucia v snahe dostať sa k vodičskému preukazu dala prostredníctvom svojej matky sto eur istej žene v obci Málaš. Tá zase dala peniaze svojej známej a tá ich posunula človeku, ktorý vopred sľúbil, že úplatok odovzdá skúšobnému komisárovi z Okresného riaditeľstva PZ v Leviciach. Peniaze však skončili vo vrecku lobistu a Luciu obvinili z prečinu podplácania verejného činiteľa v štádiu pokusu.

Lucia sa ku korupcii priznala a konanie oľutovala. S prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry uzavrela dohodu o vine a treste, ktorú súd schválil. Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvinenej, že sa voči nemu neodvolá.

Viac o téme: úplatokVodičský preukazSlovenskoBanská Bystrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu