Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ruskom otriasa prípad najhoršieho pedofila v histórii: Pestún (37) si z dievčatiek urobil hárem

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

MOSKVA - Viktor Lishavskij (37) je obvinený zo zneužitia piatich dievčat, ktorým bol zákonným opatrovníkom a zaobchádzal s nimi ako so svojim súkromným háremom. Podľa prokuratúry sa dopustil vyše 900 znásilnení a násilných sexuálnych činov väčšinou na školáčkach, ktoré mali 13 rokov a menej. Ak bude odsúdený, stane sa podľa tamojších médií najhorším pedofilom v Rusku.

Matka nazrela v noci do dcérkinej (12) izby: Keď zbadala, čo robí jej priateľ, vytiahla nôž

Muža zadržali v júni minulého roka v meste Komsomolsk na Amure, ale až teraz prenikla na verejnosť jeho identita aj podrobnosti o jeho skutkoch.

Lishavskij cez deň prevádzkoval opravovňu topánok, no v noci pravidelne počas piatich rokov znásilňoval dievčatá, ktoré mal vo svojej starostlivosti. Do rúk polície padol po tom, čo sa jedna z obetí sťažovala učiteľovi a ten zalarmoval príslušné orgány.

Ostatné dievčatá z pestúnskej rodiny potom prezradili, ako ich bral jednu po druhej do prenajatého bytu a sexuálne ich zneužíval. Lishavskij je obvinený zo 248 znásilnení a 358 "násilných sexuálnych činov" proti dievčatám vo veku 13 rokov a menej.

Okrem toho čelí obvineniam z ďalších 22 "násilných činov sexuálnej povahy" proti dievčatám mladším ako 14 rokov. Lishavskij sa dopustil ďalších 11 znásilnení alebo iných brutálnych sexuálnych útokov, pri ktorých sa vyhrážal vraždou alebo vážnym poškodením zdravia. Tie zahŕňali "mimoriadnu krutosť".

Niekoľko ďalších obvinení súvisí s mučením dievčat a zneužitím úlohy pestúna. Samostatne je Lishavskij obvinený z ďalších 122 zločinov "sexuálnej povahy s použitím násilia alebo hrozby násilia" a 151 obvinení súvisí s "pohlavným stykom využívajúcim bezmocný stav obete".

Sociálne úrady v regióne Chabarovsk sú tiež obvinené z nedbalosti pri umiestňovaní zraniteľných detí, vrátane sirôt, pod jeho dohľad. Lishavskij a jeho manželka Olga majú tri vlastné deti a starali sa až o deväť ďalších. Proti žene neboli vznesené žiadne obvinenia.

Podľa správ televízie Ren TV považoval muž dievčatá za svoj osobný hárem a zaobchádzal s nimi ako so sexuálnymi otrokyňami. "Za peniaze, ktoré mu vláda vyplácala ako pestúnovi, si prenajal byt, kde každý druhý deň alebo každý tretí deň mal sex s jednou alebo druhou náhradnou dcérou," uviedla. Dostával mesačne v prepočte 300 eur od štátu, aby sa staral o každé z piatich mladistvých dievčat, ktoré zneužíval.

Úradníci v regióne Chabarovsk vo východnom Rusku sú údajne "hlboko šokovaní" z obvinení voči mužovi, ktorého považovali za "vzorového otca". lla Kuznetsovová, regionálna ministerka školstva, uviedla, že pestúnski rodičia absolvovali opakované inšpekcie zo strany sociálnych služieb a tie nenašli žiadne signály, ktoré by ich varovali.

Lishavskij a jeho manželka boli považovaní za "bezproblémovú rodinu", ktorá získala ocenenie za spôsob, akým vychovávala deti. V miestnej televízii boli prezentovaní ako príklad úspešnej rodiny, ktorá pomáha mladým ľuďom. Päť dievčat, ktoré sa stali obeťou pedofila, putovali späť do sirotinca.

Viac o téme: ZnásilneniePedofilZneužívaniePestúnRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu