Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Británii kolabuje zdravotníctvo: Nemocnice zrušili 55-tisíc operácií, ľudia sú bezmocní

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

BRITÁNIA - V Británii v stredu zrušili približne 55.000 operácií. Nemocnice radia pacientom po celom Spojenom kráľovstve, aby na pohotovostné oddelenia prichádzali len v naliehavých prípadoch, píše internetový portál televízie Sky News.

 V dôsledku extrémneho návalu pacientov na pohotovostných oddeleniach počas sviatkov a v posviatočnom období tamojšia Národná zdravotná služba (NHS) nemocniciam v Anglicku odporučila, aby zrušili všetky menej naliehavé plánované operácie aspoň do konca januára. Mnohé nemocnice sú preplnené, pacienti sú ošetrovaní na chodbách a čakanie sa predlžuje.

Londýnski lekári pre Sky News popísali komplikovanú situáciu a potvrdili, že takmer všetky nemocnice na juhovýchode tohto mesta sú preplnené. Na pohotovostné oddelenia vozidlá zdravotnej služby stále privážajú pacientov, ktorých však lekári nemôžu prijať. Nemocnice už ďalej nie sú schopné vytvárať dočasné oddelenia, keďže už nemajú náhradné lôžka, na ktoré by pacientov uložili.

Predstavitelia opozičnej Labouristickej strany vzhľadom na aktuálnu situáciu kritizovali tamojšieho ministra zdravotníctva Jeremyho Hunta za nedostatočné financovanie NHS a vyzvali ho, aby sa neskrýval. Vyskytli sa aj obavy z nárastu prípadov nakazenia vírusom chrípky, najmä jeho austrálsko-ázijským kmeňom, s ktorým sa už spájajú úmrtia v Írsku.

Viac o téme: OperáciaNemocnicaZdravotníctvoVeľká Británia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu