Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rakúski policajti si trúfli aj na Santu: Nepomohli mu ani deti, dostal ho zákon

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: Thinkstock)

VIEDEŇ - Pozor si treba dávať už aj na Vianoce. Presvedčil sa o tom Rakúšan Hans (35), ktorého počas cesty autom zastavila polícia - a to iba preto, lebo bol oblečený ako Santa Claus.

Tridsaťpäťročný muž podľa strážcov zákona tým, že mal na tvári falošnú santovskú bradu, porušoval zákaz buriek v krajine, resp. zákaz pokrývok tváre. Aby mohol pokračovať, musel si dať dolu ako bradu, tak aj červenú čapicu.

Policajt následne štvrťhodinu prehľadával Hansove auto, ktorý sa však ponáhľal za deťmi. To mu ale nepomohlo. „Povedal som mu, že musím rýchlo ísť na svoje ďalšie vystúpenie. On mi odvetil, aby som nebol nezdvorilý," zdôveril sa pokorený Rakúšan. Policajt ho vraj nakoniec prepustil s dovetkom, že ešte sa mu ozvú. 

Hans sa po príchode domov pre istotu ozval právnikovi, pretože sa obával ďalších perzekúcií. Ten krok policajta označil za „arogantnú šikanu". Viedenská polícia sa však svojho strážnika zastala. „Pokiaľ ide o bezpečnosť dopravy, spadajú pod to aj kontroly áut. To platí aj pre Mikulášov," povedal hovorca.

Rakúsky zákaz buriek začal platiť v októbri a previnilcom pritom hrozí pokuta 150 eur. Viedenská polícia už počas prvých dvoch týždňov riešila viac 30 priestupkov, hoci iba štyri osoby mali oblečenú burku alebo nikáb.

Viac o téme: ViedeňDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu