Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Príbuzní popreli správu o smrti ministra Bursíka v Pakistane

Český minister životného prostredia Martin Bursík
Český minister životného prostredia Martin Bursík

PRAHA - Príbuzní a známi českého ministra životného prostredia Martina Bursíka popierajú informácie niektorých médií, že predseda Strany zelených zahynul na svojej výprave v pakistanských horách.

Pravda je len to, že zahynul jeden člen jeho výpravy, vyhlásil v stredu pre internetový spravodajský server iDnes.cz zástupca českého konzula v Pakistane Petr Špunda.

Správy o Bursíkovej smrti, ktoré v minulých dňoch priniesli niektoré české médiá, poprela aj Bursíkova blízka spolupracovníčka, poslankyňa za Stranu zelených Kateřina Jacques: "Naposledy som s ním hovorila včera večer. Je v poriadku," povedala v stredu českým novinárom. Podľa hovorcu jeho ministerstva Jakuba Kašpara sa Bursík vráti domov podľa pôvodného plánu, teda v polovici augusta.

Bursík odmietol o svojej ceste, na ktorú vyrazil už začiatkom júla, informovať médiá. Ani jeho rodina a spolupracovníci nechcú prezradiť, kde sa presne nachádza. Jacques v stredu novinárom povedala, že trasu cesty pozná, no musela Bursíkovi sľúbiť, že ju neprezradí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu