Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kruté útoky Talibanu v Pakistane: Ozbrojenci zabili troch ľudí, 13 zranili

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Rahmat Gul)

ISLAMABÁD - Najmenej tri obete a 13 zranených si v piatok vyžiadal útok štyroch ozbrojencov v areáli poľnohospodárskeho inštitútu na severozápade Pakistanu v meste Pešávar. K útoku sa prihlásila skupina Tahríke-Tálibán Pákistán, nazývaná aj Pakistanský Taliban, uviedol na svojej stránke pakistanský denník Dawn.

Spravodajská stanica BBC na svojej webovej stránke spresnila, že útočníci boli oblečení v burkách. K areálu inštitútu sa doviezli rikšou. 

Podľa BBC k dejisku drámy boli stiahnuté policajné posily, ktoré obkľúčili areál a v prestrelke následne zlikvidovali všetkých útočníkov. Z areálu inštitútu bolo počuť aj niekoľko výbuchov. Agentúra DPA s odvolaním sa na miestne zdroje informovala, že útočníci zajali ľudí a držali ich v areáli ako rukojemníkov. 

Pešávar, ležiaci v blízkosti hraníc s Afganistanom, zažil viacero z najkrvavejších útokov, ktoré v oblasti spáchalo fundamentalistické hnutie Taliban. V roku 2014 tam talibovia zaútočili na armádou spravovanú školu, pričom zahynulo 141 ľudí.

Viac o téme: PakistanIslamabádTaliban
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu