Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Súd nariadil zatknúť pakistanského expremiéra Šarífa obžalovaného z korupcie

Naváz Šaríf
Naváz Šaríf (Zdroj: SITA/AP Photo/B.K. Bangash)

ISLAMABAD - Súd zaoberajúci sa korupčnými kauzami bývalého pakistanského premiéra Naváza Šarífa nariadil jeho zatknutie v prípade, že sa nedostaví na nasledujúce pojednávanie vytýčené na 3. novembra. Agentúra DPA o tom informovala s odvolaním sa na expremiérovho právneho zástupcu Chavádžu Hárisa.

Sudca príslušného súdu v Islamabade vydal zatykač s možnosťou zloženia kaucie vzhľadom na opätovnú neprítomnosť obžalovaného, ktorý vycestoval do Saudskej Arábie. Varoval, že v prípade neúčasti Šarífa na nasledujúcom pojednávaní vydá zatykač bez uvedenej možnosti.

Bývalého premiéra obžalovali minulý týždeň už v treťom prípade korupcie po tom, ako vyšetrovatelia dospeli k záveru, že ukrýval svoj majetok v zahraničí. Šaríf prostredníctvom advokáta odkázal, že je nevinný, avšak na pojednávaní sa nezúčastnil, pretože sa zdržiaval v Londýne, kde jeho manželka podstupovala liečbu.

Protikorupčný súd v Islamabade predtým obžaloval Šarífa a dvoch členov jeho rodiny z korupcie na základe tzv. panamských dokumentov. Šaríf (67) koncom júla odstúpil z funkcie premiéra po tom, čo ho na takýto krok vyzval pakistanský najvyšší súd. Ten reagoval práve na odhalenia z panamských dokumentov, podľa ktorých premiér a jeho deti vlastnia rozsiahle nepriznané majetky v britskej metropole Londýn a v daňových rajoch.

Viac o téme: KorupciaSúd PakistanNaváz Šaríf
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu