Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rusky prevádzali špinavé praktiky s prostitútkami: Polícia im klepla po prstoch

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MANÁMA - Z Bahrajnu deportovali dve ruské občianky, ktoré čelia obvineniu z nútenia žien k prostitúcii. Podľa informácií ruského ministerstva vnútra ich zatkla miestna polícia, ktorú na ne upozornil Interpol.

Rusky boli súčasťou zločineckej organizácie obchodujúcej s ľudmi, ktorá lákala mladé ženy do Bahrajnu sľubujúc im prácu. Po pricestovaní im ale zobrali pasy, držali ich v zajatí, nútili k prostitúcii a vyhrážali sa im bitkou.

Gang pôsobil v Rusku v oblasti Uralu, kde prevláda veľká chudoba. Ministerstvo tiež uviedlo, že obete najímali v mestách Perm a Čeľabinsk a v Udmurtskej republike v období od roku 2011 do roku 2016. Ženám sľubovali lukratívnu prácu v baroch a reštauráciách v bohatej krajine, bez zmienky o prostitúcii.

Prípad začali vyšetrovať v novembri minulého roku. V júni zadržali v Perme členku gangu, ktorú odsúdili na šesť rokov za mrežami za zorganizovanie vývozu 23 žien do Bahrajnu za účelom prostitúcie. Súd odhalil, že obvinená Oľga Gorjačič dostala za každé dievča jeden milión rubľov (v prepočte približne 14 812 eur). Z tohto príjmu vyplácala ešte ďalších šiestich členov gangu.

Po ďalších členoch gangu pátrajú vyšetrovatelia v Bahrajne. Na činnosť kriminálnej siete dostala polícia anonymný tip od dvoch žien, ktorým sa po 18 mesiacoch podarilo z Bahrajnu utiecť späť do Ruska.

Viac o téme: ProstitúciaDeportáciaRuskoBahrajn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu