Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Emocionálna rozlúčka pilotov skrachovaných Air Berlin: VIDEO Čestné kolo okolo letiska

Ešte jeden prelet okolo veže.
Ešte jeden prelet okolo veže. (Zdroj: YouTube/RP ONLINE – Wir sind NRW!)

BERLÍN - Cestujúci v Airbuse A330, ktorý letel v pondelok z amerického Miami a pristával v nemeckom Düsseldorfe, zažili naozaj niečo neopakovateľné. Piloti skrachovaných aeroliniek Air Berlin spravili okolo letiska čestné kolo, aby sa rozlúčili s rokmi v službe pre túto spoločnosť. Kapitán 223 pasažierom adresoval aj emocionálny príhovor.

Únos lietadla s 91 ľuďmi: Teroristi strelili pilota do hlavy, VIDEO záchrany rukojemníkov

Pilot pre politický magazín Frontal21 televízie ZDF uviedol, že týmto manévrom chceli dať znamenie. Išlo im o dôstojný a emocionálny záver. "Dnes vám nehovoríme dovidenia, ale zbohom," povedal pasažierom.

Posádka lietadla na to doplatila suspendovaním a spoločnosť bude musieť predložiť stanovisko k incidentu leteckému úradu. Či pilotom hrozí trest, je zatiaľ nejasné. "Je ešte príliš skoro špekulovať o možných sankciách," povedal pre nemecký Bild hovorca Air Berlin.

"Nikdy som nepočul, že by sa pilot takto rozlúčil. Je to určite nezvyčajné. Ale tiež preto, že celá situácia s Air Berlin je nezvyčajná: Nedeje sa to tak často, že celú leteckú spoločnosť úplne zatvoria," dodal Markus Wahl, hovorca odborov.

Posledný let Air Berlin by sa mal podľa Bildu uskutočniť 27. októbra.

Viac o téme: PilotiLietadloLetiskoRozlúčkaAir BerlinČestné kolo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu