Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Fatálna chyba tínedžera (†15) v posilňovni: O život bojoval 30 minút, potom prišla smrť

Ben Shaw Zobraziť galériu (4)
Ben Shaw (Zdroj: FB/Ben Shaw)

BRISBANE - Mladý Austrálčan Ben Shaw doplatil na zásadnú chybu, ktorej by sa nemal dopustiť žiadny návštevník posilňovne. Milovník vzpierania, ktorý sa zúčastňoval aj súťaží v juniorskej kategórii, sa minulú stredu ráno ocitol v miestnosti sám a privalila ho 98-kilogramová činka. Urputný boj o život nakoniec prehral.

Smrtiaca diéta: Meegan (†25) chcela mať vypracované telo, fatálne na to doplatila

Pätnásťročný Ben Shaw pracoval na svojich svaloch a výkonnosti v posilňovni PCYC Pine Rivers v Brisbane, keď mu na krk spadla 98-kilogramová vzpieračská činka. Mladík, ktorý sám vážil len 65 kilogramov, pod ňou zostal uväznený najmenej polhodinu, kým do miestnosti neprišiel iný športovec a nevyslobodil ho. Bohužiaľ, tínedžer sa dopustil osudovej chyby, že pri sebe nemal žiadneho asistenta, hoci to pravidlá zariadenia pri takomto nízkom veku vyžadovali.

Fatálna chyba tínedžera (†15)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Ben Shaw)

"Keď tam prišiel, bolo všade ticho, nikto tam nebol a on sa chystal začať cvičiť. Keď sa však obzrel dookola, uvidel na lavičke ležať 15-ročného chlapca s činkou priamo na krku," povedala pre Seven News manželka muža, ktorý Bena našiel. "Hneď k nemu pribehol. Odhodil tyč a kričal o pomoc," dodala. Vtedy pribehli zamestnanci telocvične a chlapcovi poskytovali prvú pomoc až do príchodu záchranárov.

Fatálna chyba tínedžera (†15)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Ben Shaw)

Bena prepravili s vážnymi zraneniami do nemocnice. Svoj boj o život však prehral. V sobotu urobili jeho rodičia srdcervúce rozhodnutie a dovolili ich syna odpojiť od prístrojov. Posilňovňa je od incidentu zatvorená a v súčasnosti čelí policajnému vyšetrovaniu.

Viac o téme: PosilňovňaSmrťTelocvičňaČinkaBen Shaw
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu