Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Smrtiaca diéta: Meegan (†25) chcela mať vypracované telo, fatálne na to doplatila

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook)

PERTH - Matku dvoch detí zabila prísna diéta, ktorú tvorili predovšetkým proteínové koktaily a vaječné bielky. Meegan Heffordovú (†25) našiel ležať v byte v bezvedomí realitný agent, ktorý vykonával kontrolu nehnuteľnosti. Ženu previezli do nemocnice, no už jej nedokázali pomôcť. Jej mozgová aktivita bola príliš slabá.

V črevách máme pol kila baktérií: Toto robte, aby ste si udržali imunitu

Meegan z Mandurahu v Západnej Austrálii trpela genetickou poruchou, ktorá bránila správnemu rozloženiu prijímaných proteínov. Porucha cyklu močoviny, ktorá podľa Perth Now postihuje jedného z 8000 ľudí, spôsobuje nahromadenie dusíka vo forme amoniaku, ktorý je pre organizmus veľmi toxický a má za následok poškodenie mozgu.

Smrtiaca diéta: Meegan (†25)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Mladá žena, ktorá chcela vylepšiť svoje telo kvôli súťaži v kulturistike, nevedela o svojej chorobe, a jej rodina teraz žiada ďalšie obmedzenie pre priemysel predávajúci výživové doplnky. Verí, že je potrebné zaviesť viac varovaní o potenciálnych nebezpečenstvách vysoko proteínovej diéty. V Meeganinom úmrtnom liste sa totiž uvádza ako jedna z príčin smrti "príjem doplnkov na kulturistiku", spolu s predtým nediagnostikovaným ochorením.

Smrtiaca diéta: Meegan (†25)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Meegan, ktorá po sebe zanechala sedemročnú dcéru a päťročného syna, chodila podľa jej matky Michelle Whiteovej do posilňovne aj dvakrát za deň.  "Nemohla som uveriť tomu, čo mi hovoria lekári, že zomiera. Povedala som im: "Musíte jej dať viac času", lebo nevyzerala byť chorá, vyzerala krásne," uviedla zronená matka. Ona ani iní príbuzní netušili, že športovkyňa užíva proteínové doplnky, až kým v jej kuchyni neobjavili nádoby a podrobný diétny plán. Potom si dali všetko do súvislosti s tým, keď sa im Meeegan krátko pred smrťou sťažovala, že sa cíti divne a unavene.

Desivé salto kulturistu: Chcel sa predviesť pred divákmi, VIDEO strašidelnej smrti

Prezident austrálskej lekárskej asociácie, doktor Omar Khorshid, povedal, že ľudia by mali dbať na vyváženú diétu a nesnažiť sa prekabátiť telo kvôli nabraniu svalovej hmoty. Podľa neho spoločnostiam ide v mnohých prípadoch skôr o peniaze, než že by tieto výživové doplnky znamenali skutočný zdravotný prínos pre klientov.

Smrtiaca diéta: Meegan (†25)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Akreditovaný austrálsky dietetik dodal, že viac bielkovín nerovná sa vždy aj viac svalov. Nadbytočné doplnky môžu byť nebezpečné, ak má niekto zdravotné problémy, akými je napríklad poškodenie funkcie obličiek. Ľudia by preto mali byť opatrní. Proteínové doplnky a kokteily môžu byť dosť drahé a navyše nepotrebné. Je dôležité poradiť sa najprv s odborníkmi na výživu.

Viac o téme: DiétaKulturistikaProteínVýživový doplnok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu