Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Družku usmrtil činkou, následne ju rozkrájal

Policajti privádzajú obvineného na súd.
Policajti privádzajú obvineného na súd. (Zdroj: Blesk.cz)

ÚSTÍ NAD LABEM - Miroslav R. (29) zabil činkou svoju družku (21). Neskôr ju doma rozrezal a ukryl do mrazničky.

Časť tela potom zakopal lopatou pri gymnáziu, kde pozostatky tela v igelitke našli deti pred 12 dňami. Prípad, ktorý sa zdal nevyriešiteľný, nabral obrátky pri preverovaní prípadov domáceho násilia: "Zistili sme, že muž svoju družku niekoľkokrát napadol a bol za to aj stíhaný. Susedia uviedli, že ju nejaký čas nevideli, zhromaždili sme ďalšie dôkazy a mali istotu," uviedol šéf severočeských kriminalistov Jiří Krupička.

Kedže muž sa staral o trojročného syna, polícia nechcela vyslať do bytu zásahovú jednotku: "Poslali sme mu predvolanie na obvodné oddelenie a on sa dostavil. Sledovali sme ho a zobrali. Počas výsluchu sa priznal," opísal Krupička vrahove zadržanie.

"Hádali sa so ženou, udrel ju činkou, telo neskôr rozrezal nožom a pílkou, časť ukryl do mrazničky, hlavu, ruky a nohy zakopal. Chlapec bol v dobe vraždy u starej mamy. Pri výsluchu bol muž uplakaný, neviem ale, či ľutuje družku alebo seba," povedal Krupička. Ľudia v dome, kde sa odohrala táto hrôza, ešte včera nemali tušenie, čo ich sused urobil.

"Čože?! Takže ten vrah je od nás?!" vydesila sa Věra Knížová z prvého poschodia. "Vídala som hlavne starú mamu s chlapčekom, tých dvoch mladých taktiež, ao ňom by som to nikdy nepovedala..." "Nedávno išiel so synom rovnou okolo miesta, kde našli tú hlavu...," reagovala s odporom ďalšia susedka.

Ďalší z nájomníkov označil zatknutého za chytrého blbca: "Miro nepracoval, kradol, kde sa dalo a neváhal ani zmlátiť svoju vlastnú matku, jednoducho je to hajzlík. S tou slečnou sa hádali, niekoľkokrát utiekla, potom sa zase vrátila.

Prišla si po smrť. Rozprávať sa s ním normálne nedalo..." Miroslav R. bol obvinený z vraždy, hrozí mu až päťnásť rokov väzenia, chlapec bol umiestený do jedného z ústeckých sociálnych ústavov.

Vyšetrovanie trvalo 12 dní

* 7. júla - Deti zavolali na linku 158, že pri gymnáziu našli tašku, videli v nej vlasy a ucho
* 11. júla - Na miesto sa znovu vracajú kriminalisti a v polmetrovej jame objavili nohy obete
* 18. júla - Od zubnej lékarky získali kartu možnej obete, pri porovnaní chrupu zistili jej totožnosť
* 19. júla - Podozrivý sa dostavil na predvolanie na obvodné oddelenie polície. Bol zatknutý a priznal sa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu