Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

V Ústí nad Labem našli ďalšiu igelitku s časťou tela

Chlapec ukazuje na nález prvej igelitky s dievčenskou hlavou.
Chlapec ukazuje na nález prvej igelitky s dievčenskou hlavou. (Zdroj: ČTK)

ÚSTÍ NAD LABEM - Polícia objavila pri gymnáziu na Severnej Terase v Ústí nad Labem ďalšiu igelitovú tašku s časťou tela. Taška bola zahrabaná v zemi pár metrov od miesta, kde sa v sobotu našla v podobnej taške hlava dievčaťa. To, či obe časti tela patria jednému človeku, by mala určiť pitva. Uviedol to spravodajský server iDnes.

"Či ide o dalšiu časť tela dievčaťa, určí až pitva, je to ale veľmi pravdepodobné," povedala pre server Novinky.cz severočeská policajná hovorkyňa Jarmila Hrubešová. Podľa Mladej fronty Dnes v taške boli dve nohy.

Taška sa našla okolo piatej hodiny popoludní. Polícia neuviedla o akú časť tela ide. Podľa nich by na to mala odpovedať štvrtková pitva. "Bola zahrabaná v zemi, zvonku ju nebolo vidieť," povedal pre MfD o taške šéf severočeských kriminalistov Jiří Krupička. Policajti už okolie školy pred piatimi dňami prehľadali, vtedy však nič nenašli.

V taške, ktorú našli v sobotu deti, bola hlava a časť ruky zavraždenej mladej ženy. Obeť mala 17 až 20 rokov, zomrela násilnou smrťou asi pred tromi týždňami. Telo musel niekto rozštvrtiť. Súdny lekár určil, že žena bola vysoká maximálne 170 cm, zrejme plnoštíhlej postavy. Mala hnedé gaštanové mierne zvlnené vlasy dlhé asi po ramená. Žena mala malú tvár, na pohľad zdravý súmerný chrup a zrejme nosila náušnice - v ľavom lalôčku mala tri dierky, v pravom jednu.

Podľa ústeckej polície je najdôležitejšie zistiť totožnosť zavraždenej. Potom sa zvýši šanca vypátrať páchateľa, ktorý mladú ženu rozrezal. Šéf severočeských kriminalistov Krupička se domnieva, že vrah svoju obeť pravdepodobne poznal. "Keď k obeti nemá páchateľ žiadny vzťah, tak ju väčšinou nechá vcelku ležať a je mu to jedno. Tu to vyzerá tak, že sa mohli poznať a vrah chcel znemožniť identifikáciu mŕtvej," uviedol.

igelitka, mŕtvola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu