Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kráska zverejnila FOTO ako varovanie: Lekári sa dali oklamať, hrozivý verdikt

Vicky sa vždy starala o to, aby bola fit. Zobraziť galériu (5)
Vicky sa vždy starala o to, aby bola fit. (Zdroj: FB/Vicky Veness)

CHELTENHAM - Tridsaťročná Angličanka Vicky Venessová z Cheltenhamu varuje všetkých vo svojom príspevku na Facebooku. Podľa nej by nikto nikdy nemal podceňovať zdravotné problémy, ktoré sa objavia iba raz za čas. Vicky mala občas problém s dýchavičnosťou a lekári ju liečili na astmu. Až po osemnástich mesiacoch, keď sa jej stav nezlepšoval, podstúpila ďalšie testy. Napriek tomu, že navonok vyzerala vynikajúco a zdravo, jej diagnóza je katastrofálna: mladá žena má rakovinou pľúc a choroba už postúpila do štvrtého štádia.

Žena podcenila varovné PRÍZNAKY rakoviny: Nemyslela som si, že je taká bežná

Vicky pravidelne navštevuje posilňovňu, behá, nefajčí a nepreháňa to s alkoholom a snaží sa zdravo stravovať. So svojou krásnou vyšportovanou postavou navonok pôsobí veľmi zdravo a šťastne. Len pred nedávnom sa zasnúbila so svojim priateľom a je úspešná v práci. Pri pohľade na jej poslednú fotku by vás ani v najhoršom sne nenapadlo, že sa pozeráte na obrázok ženy, ktorá má rakovinu v poslednom, štvrtom štádiu.

Kráska zverejnila FOTO ako
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Vicky Veness)

Všetko začalo pred rokom a pol keď začala pokašliavať a sem-tam sa cítila dýchavičná. Napriek tomu, že jej problémy neboli pretrvávajúce a objavili sa iba občas, išla k lekárovi. „ Povedali mi, že mám začínajúcu astmu a nie je to nič vážne,“ spomína si na prvú návštevu u lekára. „Dali mi lieky a ja som to ďalej neriešila,“ dodáva.

Kráska zverejnila FOTO ako
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Vicky Veness)

Kašeľ a problémy s dýchaním trošku ustúpili, Vicky sa stále cítila vo forme, užívala si život a nepoľavila v športe. Takto to išlo celých osemnásť mesiacov a ju vôbec neznepokojoval občasný kašeľ a dýchavičnosť. Všetko pripisovala astme a po nasadení liekov sa jej stav vždy zlepšil. Časom sa však problémy opakovali častejšie, preto opäť vyhľadala lekára a trvala na ďalších testoch. 

Kráska zverejnila FOTO ako
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Vicky Veness)

Výsledky boli katastrofálne: rakovina pľúc v poslednom, štvrtom štádiu. „Keď máte rakovinu, vôbec nemusíte vyzerať zle. Príznaky môžu byť nenápadné a prejavujú sa iba príležitostne,“ povzdychne si Vicky. „Môj príbeh je o tom, že som podceňovala občasné príznaky a verila som svojmu lekárovi. Teraz už viem, že to bola chyba,“ dodáva so zúfalstvom v hlase.

Súčasné foto. Nikdy by ste nepovedali, že táto žena trpí rakovinou v poslednom štádiu.
Zobraziť galériu (5)
Súčasné foto. Nikdy by ste nepovedali, že táto žena trpí rakovinou v poslednom štádiu.  (Zdroj: FB/Vicky Veness)

Na svojom facebookovom profile zverejnila svoju súčasnú fotku. Tým chce všetkých upozorniť nato, aby nikdy nepodceňovali svoj zdravotný stav a obzvlášť občasný kašeľ. Jej fotografia bola urobená iba krátko po tom, ako sa dozvedela o svojom ochorení a Vicky na nej naozaj vyzerá veľmi dobre. „Rakovina pľúc sa mylne spája iba s fajčiarmi. Pretože ja vyzerám zdravo, nikdy moje symptómy nespájali s touto chorobou. Preto trvalo až 18 mesiacov, kým všetko zistili.“

Viac o téme: RakovinaPľúcaVicky Veness
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu