Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Dovolenka v exotickej destinácií sa môže skomplikovať: Kvôli cholere sú uzavreté už dva hotely

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NAIROBI - Kenské ministerstvo zdravotníctva rozhodlo o uzavretí dvoch hotelov v hlavnom meste Nairobi. Ide o zariadenia Jacaranda Hotel a San Valencia Hotel, informoval dnes podľa agentúry DPA šéf rezortu Cleopa Mailu.

Ide o reakciu na fakt, že oba hotely dodali minulý týždeň jedlá okrem iného pre návštevníkov obchodného veľtrhu, po konzumácii ktorých ochorelo viacero ľudí na choleru. Ministerstvo zdravotníctva navyše zrušilo platnosť všetkých zdravotníckych osvedčení pre zariadenia v Nairobi narábajúce s potravinami, ktoré sa v priebehu nasledujúcich troch týždňov musia podrobiť novým kontrolám inšpektorov.

Minulý týždeň hospitalizovali v Nairobi 70 návštevníkov obchodného veľtrhu so symptómami pripomínajúcimi choleru. Medzi postihnutými boli aj dvaja členovia kenskej vlády, ministri financií a priemyslu Henry Rotich a Adan Mohamed. V 33 prípadoch sa podozrenie už potvrdilo.

Podobné prípady však registrovali v kenskej metropole aj skôr. V Nairobi zaregistrovali doteraz podľa rezortu zdravotníctva celkove 336 podozrivých prípadov, ktoré sa však vyskytli aj v iných lokalitách Kene.

Viac o téme: CholeraKeňaNairobi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu