Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zákerné útoky kyselinou v Londýne: Našli útočníka, je to ešte len dieťa!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SIITA/Sarah Cobbold via AP)

LONDÝN - Britská polícia v sobotu oznámila, že v súvislosti s útokmi kyselinou v Londýne obvinila 16-ročného mladíka, a to z 15 trestných činov. Obvinenia zahŕňajú ťažké ublíženie na zdraví i lúpež. Pred londýnsky Stratfordský súd pre mladistvých predstúpi obvinený už v pondelok, citovala londýnsku Metropolitnú políciu agentúra Reuters.

Polícia zadržala v piatok dvoch tínedžerov vo veku 15 a 16 rokov podozrivých z toho, že spáchali päť útokov kyselinou, ku ktorým došlo vo štvrtok večer v Londýne v rozpätí 72 minút.

Oboch tínedžerov zadržali pre podozrenie z ťažkého ublíženia na zdraví a krádeže, ktorých sa mali dopustiť vo štvrtok v londýnskej štvrti Hackney o 22.25 h miestneho času, keď počas jazdy na mopedoch poliali muža kyselinou a ušli. Ďalšie podobné štyri útoky vykonané tiež dvoma mužmi na mopedoch sa udiali v čase od 22.49 h do 23.37 h.

Všetky obete utrpeli pri útoku zranenia, ktoré ani v jednom prípade nie sú život ohrozujúce. Jednej z nich však podľa polície zranenia "zmenia život".

Šéfka Metropolitnej polície Cressida Dicková uviedla, že útoky kyselinou sú nanajvýš barbarské. "Je to nový trend v tejto krajine. Kyselina môže spôsobiť príšerné zranenia," dodala. Aj premiérka Theresa Mayová označila útoky kyselinou za "desivé".

Spravodajská stanica BBC dostala od Metropolitnej polície štatistiku, že od roku 2010 bolo hlásených viac ako 1800 útokov žieravinami. Páchatelia ich využívali pri vraždách, krádežiach a znásilneniach.

Viac o téme: Kyselinaútok Londýn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu