Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Horor v dovolenkovom raji: Na Eleanor (28) vyliali v Portugalsku kyselinu, je v nemocnici

Eleanor Chessellová Zobraziť galériu (2)
Eleanor Chessellová (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN/LISABON - Zástupkyňa britskej cestovnej kancelárie Eleanor Chessellová pracovala v hoteli Alvor Baia v južnom Portugalsku a svoje zamestnanie si užívala. Príjemné chvíle jej však zničil neznámy útočník, ktorý ju v sobotu v noci napadol a polial kyselinou pri supermarkete v Algarve, len tri kilometre od hotela. Jej oblečenie sa podľa polície roztopilo ako vosk. Mladá žena utrpela popáleniny na viac ako 50 percentách tela a teraz leží vo vážnom stave na špecializovanom oddelení v nemocnici v Lisabone.

Varovanie pred dovolenkou: Dievčina (22) sa dala v Maroku tetovať, strašná reakcia

Eleanor, ktorá pochádza z Newportu, podľa portálu MailOnline polícii povedala, že útočníka nespoznala, no predtým ako ju polial kyselinou, jej po portugalsky povedal "prepáč". Šokovaní kolegovia o nej prezradili, že len pred dvomi mesiacmi k nim prešla z iného hotela v neďalekej Albuferii a všetci sa za ňu modlia, aby sa čo najskôr uzdravila.

Eleanor pravdepodobne niekto vylákal von prostredníctvom telefonického hovoru alebo správy. Z hotela odišla pešo približne o 22.20 h. Pri útoku sa jej podarilo zakryť si tvár a časť krku, takže kyselina zasiahla predovšetkým jej ruky, brucho a nohy. Žieravina zanechala po sebe stopy aj na ceste a chodníku a bola taká silná, že policajti, ktorí obhliadali miesto činu, skončili s respiračných problémami v nemocnici.

Horor v dovolenkovom raji:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk/rex/shutterstock)

"Bohužiaľ, môžeme potvrdiť, že jeden z našich dovolenkových zástupcov bol zapojený do vážneho incidentu v Portugalsku. Náš rezortný tím plne podporuje našu kolegyňu a spolupracuje s vyšetrovaním, ktoré v súčasnosti vykonáva miestna polícia," uviedol hovorca cestovnej kancelárie. Zároveň zákazníkov ubezpečil, že išlo o mimoriadne zriedkavú udalosť.

"Polícia stále nevie, aká kyselina bola použitá pri útoku. Zozbierala vzorky z dlažby a z odevu obete na analýzu. Zrejme nikto nič nevidel," povedal zdroj blízky vyšetrovaniu pre MailOnline. Britské ministerstvo zahraničných vecí sa vyjadrilo, že ponúklo pomoc občianke, ktorú liečia v nemocnici v Lisabone. Je v kontakte so zdravotníckym zariadením aj s portugalskou políciou.

Viac o téme: KyselinaPortugalsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu