Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tragédia v Bulharsku: Utopili sa dve turistky z Česka, telo dievčatka (†11) ešte nenašli!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: vesti.bg)

BURGAS - Na Slnečnom pobreží v Bulharsku došlo k tragédii. Dve turistky z Českej republiky si šli zaplávať a utopili sa. Ženu (†61) sa nepodarilo na brehu oživiť a telo iba jedenásťročného dievčatka stále nenašli.

Celú situáciu sledovala z brehu trinásťročná sestra utopeného dievčatka. O tom, čo sa stalo, informovala portál tn.cz česká turistka Jana, ktorá sa o dievčatko po tragédii starala. Smrť dvoch turistiek potvrdil aj český velvyslanec v Bulharsku Dušan Štrauch.

Dievčatko (11) síce malo trvalý pobyt v Českej republike, no je vietnamského pôvodu. Pátranie po jej tele stále pokračuje. Jana potvrdila, že počula volanie o pomoc. Z izby zbehli dolu v momente, keď sa ostatní snažili topiacu sa ženu zachrániť. Dievčatko si však nevšimli.

"Dvakrát sme volali záchranku, kým boli vôbec ochotní prísť. Čakali sme pol hodiny. Potom sa lážo plážo prechádzali po pláži, ako keby sa nič nedialo," vyjadrila svoje rozhorčenie nad bulharskými záchranármi Jana. Záchranku volali večer o 20:13. Myslí si, že keby záchranári prišli skôr, ženu by zachránili. 

Podľa jej slov sa nestaral nikto ani o sestru utopeného dievčatka. Nikto jej nerozumel, pretože rozprávala po česky. Jana sa ju rozhodla vziať do nemocnice, kde čakali na pomoc takmer štyri hodiny, no márne. Nepomohli jej ani miestni lekári, ani delegátka cestovnej kancelárie.

Pomocnú ruku im napokon podali až pracovníci českej ambasády v Bulharsku, na ktorých sa obrátil Janin manžel. "Boli úžasní. Prišli za nami do nemocnice a zariadili prevoz dievčatka na políciu. Ráno ju vyzdvihli a zavolali lekára. Dostala niečo na upokojenie a momentálne sa nachádza v krízovom centre," dodala Jana. Otec dievčat by mal byť na ceste do Bulharska, táto informácia sa však zatiaľ nepotvrdila.

Viac o téme: DovolenkaTragédiaSmrťUtopenieBulharsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu