Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Prebudenie ako z hororového filmu: Táborovému vedúcemu (19) sa zahryzol medveď do hlavy

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: YouTube)

COLORADO - Zamestnanec letného tábora prežil prebudenie, aké by nechcel nikto. V skorých ranných hodinách zaznel obrovský hluk a mladík pocítil neskutočnú bolesť. Medveď, ktorý sa ocitol v kempe zaútočil na muža, ktorému zakusol do hlavy. Zranený bol okamžite transportovaný do nemocnice na lekárske ošetrenie.

Zamestnanec v kresťanskom letnom tábore v Colorade zažil peklo. V nedeľu okolo štvrtej hodiny ráno sa zobudil na zvláštny zvuk a bolesť. Mladík priznal, že si v prvom momente myslel, že sa mu o zvuku a bolesti sníva. Po otvorení očí však zistil, že sa jeho hlava ocitla v tlame čierneho medveďa. Ten sa mu zakusol do hlavy a snažil sa ho vytiahnúť zo spacáka, v ktorom ležal. "Ten chrumkavý zvuk, myslím, že to sa jeho zuby treli o moju lebku. Chytil ma a ťahal," spomína na otrasný zážitok mladík.

Prebudenie ako z hororového
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: nbc.com)

Po tom, ako ho obrovské zviera odtiahlo niekoľko metrov, začal sa brániť a udierať. Okamžite pribehli aj ostatní zamestnanci, ktorí medveďa trieskali. Ten sa nakoniec vzdal a sám odišiel. Zranený muž bol prevezený do mesta Boulder na lekárske ošetrenie. Zdravotný stav obete je zastabilizovaný  a musí oddychovať. Napadnutý muž a ostatní zamestnanci pritom spali v bezprostrednej blízkosti 12 a 13 ročných táborníkov. Nikto z nich našťastie neutrpel žiadne zranenia.

Prebudenie ako z hororového
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: nbc.com)

Paradoxom je, že obeťou sa teda stal 19 – ročný muž, ktorý učí iných, ako prežiť v divočine. Medveď ho pritom napadol po tom, čo sa v skorých ranných hodinách presúval cez tábor, kde spali aj iní zamestnanci. Hovorkyňa tábora priznala, že medveď zaútočil bez akejkoľvek provokácie, čo nebýva zvykom. Po tomto incidente bude musieť byť zviera odstránené. "Ide o nebezpečného medveďa a my nemôžeme tolerovať takéto správanie zvierať," vyjadrila sa hovorkyňa.

Prebudenie ako z hororového
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Hovorkyňa priznala, že tábor spolupracuje so zamestnancami parku, ktorý divokú zver sledujú, na odstránení agresívneho medveďa. "Vzhľadom k svojej polohe v horách, v blízkosti Rocky Mountain National Park, sa očakáva stret s rôznymi voľne žijúcimi zvieratami počas celej letnej sezóny, kedy prebiehajú tábory. Práve preto školíme svojich zamestnancov, aby vedeli v prípade stretu s voľne žijúcim zverom, vrátane kopytníkov, či medveďov, reagovať," uzavrela hovorkyňa. 

Viac o téme: MedveďNapadnutieLetný tábor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu