Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Cholera v Jemene za pár mesiacov zabila 1500 ľudí: Otrasné čísla, nakazilo sa ďalších 250-tisíc!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SANÁ - Veľmi rýchlo sa šíriaca epidémia cholery v Jemene usmrtila od apríla tohto roka približne 1500 ľudí. Lekári odhadujú, že nakazených je ďalších 246.000 osôb. Oznámil to v sobotu na tlačovej konferencii v Saná predstaviteľ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) v Jemene Nevio Zagaria.

Jemen podľa neho zažíva druhú vlnu epidémie cholery za šesť mesiacov. Cholera sa vrátila v apríli. Počet prípadov cholery v Jeneme sa iba za posledné dva mesiace zvýšil desaťnásobne. Pred dvoma týždňami informovala WHO o 1300 úmrtiach v dôsledku cholery, zdravotníci v tom čase evidovali približne 200.000 nakazených. Približne štvrtina všetkých obetí sú deti, dodala WHO.

K zastaveniu šírenia tejto infekčnej choroby neprispieva vojenský konflikt v krajine, ktorý sa zintenzívnil 26. marca 2015. Saudská Arábia a jej sunnitskí spojenci začali vtedy s náletmi proti miestnym húsíom. V Jemene, najchudobnejšej arabskej krajine, v súčasnosti takmer úplne nefunguje infraštruktúra a vyše polovica zdravotníckych zariadení. Obyvateľstvo trpí nedostatkom základných tovarov.

Viac o téme: CholeraJemen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu