Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Babiš opäť v problémoch: Unikla ďalšia nahrávka, vulgárne slová o Havlovi

Andrej Babiš
Andrej Babiš (Zdroj: SITA)

PRAHA - Český politik slovenského pôvodu Andrej Babiš je opäť stredobodom pozornosti, hoci ani tentokrát to asi nie je v takom svetle, ako by si prial. Na svetlo sveta sa totiž dostala ďalšia nahrávka, ktorá ho neukazuje v pozitívnom svetle.

Nahrávka sa objavila na anonymným twitterovom účte skupiny Julius Suman, ktorá v posledných mesiacoch publikovala nahrávky predsedu hnutia ANO. Kontroverzný miliardár sa tentokrát spolu s exnovinárom Mladej fronty Dnes Marekom Přibilom rozprával o udalostiach okolo novembra 1989, političke ANO Radmile Kleslovej či Václavovi Havlovi.

Babiš sa práve o ňom vyjadruje nelichotivo. Bývalého prezidenta ČSSR dáva do súvislosti so Štátnou bezpečnosťou. Tvrdí, že Havel bol za hlavu štátu zvolený preto, aby nebola zrušená komunistická strana. 

„Havla zvolili vlastne ešte komunisti," povedal a dodal: „Nezrušíte komunistickú stranu, my zvolíme Havla, tak nech idú do pi*i pravda a láska,“ počuť vulgarizmy v narážke na Havlov bývalý slogan.

Několik vět AB from Skupina Šuman on Vimeo.

„Havel aj Kleslová, tí sú ŠtB," vysvetľuje Babiš a o Kleslovej taktiež hovorí, že bola v rozviedke. „A povedal to tej Kleslovej, ktorá bola v rozviedke, ktorú trénovali, aby bola žena špión, vtedy sme mali najlepších špiónov na svete," počuť Babiša.

Radmila Kleslová je momentálne zastupiteľkou v Prahe 10. Už v minulosti sa ale vyjadrila, že v rozviedke nebola a spoluprácu odmietla. „Nikdy som totiž nemala ambíciu stať sa Jamesom Bondom v sukni. Nikdy som tiež ani nevyberala, ani neškolila žiadnych adeptov na špionáž. To už je úplný nezmysel, " povedala pred tromi rokmi pre Lidovky.

Samotný Babiš na nahrávku nechcel reagovať. „Tie nezmysly komentovať nebudem,“ uviedol pre spravodajský portál iDnes.cz.

Viac o téme: Andrej BabišVáclav Havel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu