Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Porodí raz svojich súrodencov?

Melanie so svojou dcérou Flavie. Chce, aby aj ona raz mohla byť matkou.
Melanie so svojou dcérou Flavie. Chce, aby aj ona raz mohla byť matkou.

LYON - Kanadská matka dala zmraziť svoje vajíčka, aby tak pomohla svojej sedemročnej dcére, ktorá bude zrejme neplodná. Stala sa tak prvou ženou, ktorá urobila takýto krok.

Právnička Melanie Boivin (35) sa pre takýto čin rozhodla po tom, ako zistila, že jej dcéra Flavie trpí Turnerovým syndrómom. Toto ochorenie postihuje len ženy a okrem iných problémov spôsobuje aj sterilitu.

Melanie preto dala zmraziť 21 svojich vajíčok a dúfa, že raz jej dcére pomôžu otehotnieť. Kým lekári, ktorí sa zúčastnili na konferencii o sterilite, sú takýmto činom znepokojení, ich kolegovia z kanadského Montrealu hovoria o čistej materinskej láske. „Základná úloha matky je pomáhať svojim deťom. Urobím všetko, aby som Flavie pomohla. Ak by potrebovala napríklad ľadvinu, neváhala by som,“ hovorí Melanie.

V minulosti sa už stali podobné prípady, ale vajíčka si darovali väčšinou sestry. Toto je prvý prípad, keď matka chce poskytnúť vajíčka dcére. Napriek tomu, že jej vnuci budú v podstate jej deťmi, Melanie nemá obavy.

„Nechcem Flavie do ničoho nútiť. Len jej chcem poskytnúť možnosť vychovávať deti,“ hovorí. Okrem Flavie má Melanie aj dve zdravé deti - Jeremieho (11) a Clare (2).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu