Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Obrovské prsia v metre vyvolali škandál: Zástupca starostu zverejnil FOTO cesty MHD

Fotografia, ktorá pobúrila Zobraziť galériu (2)
Fotografia, ktorá pobúrila (Zdroj: FB)

VARŠAVA - Stačila jedna fotka a zástupca primátora Grzegorz Wysocki spôsobil rozruch na internete. Obyvatelia Varšavy sa rozdelili do dvoch skupín. Niektorí obrázok zobrali s humorom, iní obvinili muža zo sexizmu. Tajný záber ženy z metra musel byť zmazaný. To, čo prišlo po tom, nikto nečakal.

Tajná fotka z varšavského metra zachytávajúca bujné poprsie náhodnej cestujúcej pobúrila obyvateľov. Zástupca primátora Grzegorz Wysocki to zdá sa prehnal a vyslúžil si poriadnu spŕšku nelichotivých reakcií. "Nechutné", "Trochu nepríjemne. Bez vedomia objektu a okrem toho bola fotka zverejnená," aj takto zneli pripomienky k príspevku.

Obrovské prsia v metre
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB)

Tak ako to býva pomerne v každej situácii, aj tu sa našli opačné reakcie. Znamená to, že sa určitá skupinka ľudí nemiestne na účet neznámej ženy pobavila. Po vlne pripomienok sa Wysocki rozhodol príspevok vymazať. Očakávaný koniec diskusie ale nenastal. Wysocki sa zmazanie fotografie rozhodol vysvetliť. "Zverejnil som fotku dojčiacej ženy pri príležitosti Dňa matiek." Keď ale pod svojim príspevkom uvidel nevhodné reakcie ľudí, rozhodol sa pre odstránenie.

K svojmu vysvetleniu Wysocki pridal ďalšiu fotografiu. Na nej sedel na stoličke veľvyslanec Novej Guiney. Nič by na tom nebolo, keby nebol viac nahý ako oblečený. "Uvidíme, čo sa stane," provokoval zástupca primátora. Ľudia sú všade rovnakí a tak na seba reakcia dlho nenechala čakať. Prišla otázka: "Ako viete, že žena na obrázku dojčí?" Nato, už Wysocki zareagoval ostro. "Áno, toto sú prsia dojčiacej ženy. Naozaj. Ako je uvedené vyššie, toto je fotka veľvyslanca Novej Guiney. A čo tam vidíte?"

Vysvetlenie Wysockého

Bola to fotka zverejnená na Deň matiek a zároveň bola venovaná tomuto sviatku. Ospravedlnil sa a vysvetlil, prečo si myslel, že ide o dojčiacu ženu. "Vyšlo to z kontextu situácie. Žena mala pri sebe kočík a dieťa." Wysocký je bývalý novinár a uvedomuje si, že nemôže zverejňovať fotky bez povolenia, preto bola tvár ženy zamaskovaná. 

Viac o téme: PohoršenieSexizmusVaršava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu