Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Trump sa rozhodol, že USA odstúpia od parížskej klimatickej dohody: Globálne otepľovanie je podvod

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Susan Walsh)

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump rozhodol, že Spojené štáty odstúpia od klimatickej dohody, ktorú v roku 2015 uzavrelo v Paríži takmer 200 štátov sveta. Informovala o tom dnes spravodajská stránka axios.com s odvolaním sa na dva nemenované zdroje priamo oboznámené s Trumpovým rozhodnutím.

Trump, ktorý v minulosti nazval globálne otepľovanie podvodom, odmietol významnú dohodu o zmene klímy podporiť aj na minulotýždňovom summite štátov G7 v sicílskej Taormine. Svoju neochotu dohodu podporiť zdôvodnil šéf Bieleho tým, že na rozhodovanie potrebuje viac času. Následne na Twitteri uviedol, že svoje rozhodnutie oznámi tento týždeň. O Trumpovom rozhodnutí odstúpiť od klimatickej dohody informovala citujúc nemenovaný zdroj aj spravodajská televízia Fox News.

Trump svoje rozhodnutie o klimatickej dohode oznámi v najbližších dňoch

Americký prezident Donald Trump reagoval prostredníctvom sociálnej siete Twitter na správy o tom, že Spojené štáty odstúpia od parížskej klimatickej dohody, ktoré sa dnes objavili vo viacerých médiách. Trump uviedol, že svoje zámery v tejto veci oznámi už čoskoro, informovala agentúra DPA.
"Moje rozhodnutie ohľadne parížskej dohody oznámim v najbližších dňoch," napísal americký prezident.
 

Viac o téme: Donald TrumpKlimatická dohoda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu