Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tragédia na koľajniciach v Česku: Kamarátky (†15) sa chytili za ruky, stáli pred rútiacim sa vlakom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MLÉKOJEDY - Obrovské nešťastie sa stalo cez víkend v Česku. Na koľajniciach našli smrť dve 15-ročné dievčatá. Desivú situáciu opísali svedkovia. Blízki, ale aj širová verejnosť sa z tragédie nedokáže spamätať. Okolnosti nešťastia sú zahalené rúškom tajomstva.

Incident sa stal v sobotu pri Mlékojedoch v Česku. Podľa informácií českých médií na železničnom priecestí zomreli dve 15-ročné kamarátky Ruženka a Veronika. Výstražná signalizácia podľa Správy železničnej dopravnej cesty fungovala, povedal hovorca správy Marek Illiaš.

Rušňovodič zrážke nedokázal zabrániť

Vyšetrovanie tragédie stále pokračuje, jednou z možných verzií je aj to, že dievčatá vstúpili do koľajiska vo chvíli, keď prichádzal vlak, zámerne. Polícia zatiaľ k prípadu ďalšie informácie nezverejnila. "Videl som, ako idú dve dievčatá, potom ako trúbil vlak a dlho brzdil. Potom som už len videl rušňovodiča, ako sa drží za hlavu," povedal svedok pre český portán tn.cz s tým, že rušňovodič bol podľa všetkého z celej udalosti veľmi zdrvený. "Povedal, že na nich trúbil, že sa fotili, otočili sa, chytili sa za ruky a išli proti nemu," doplnil. Čo bolo príčinou nešťastia, stále nie je známe. Dievčatá sa mali v marci pohádať cez sociálnu sieť. Aj napriek tomu mali silný vzťah.

Záchranné zložky vychádzali v sobotu okolo pol šiestej večer na miesto tragédie, ktoré leží na regionálnej trati medzi Neratovicami a obcou Všetaty. Zranenia oboch dievčat boli podľa policajného hovorcu Zdeňka Chalupyho nezlučiteľné so životom.


Prečítajte si aj:

Vodič riskoval vlastný život, VIDEO šialenstva: Vošiel na koľajnice, kde ho uväznili závory


Prevádzka na trati bol približne tri hodiny zastavená, cestujúcich prepravovali náhradné autobusy.
Podobná tragická udalosť sa stala pred ôsmimi rokmi v Brne-Komárove. Rýchlik tam v apríli 2009 zrazil dvoch chlapcov vo veku desať a 11 rokov. Nešťastie sa stalo, keď prebiehal traťou.

Viac o téme: TragédiaVlakDievčatáKoľajnice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu