Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Najtragickejší víkend tohto roku: Smrť motorkárov, utopené dieťa a desivá nehoda

Desivá víkendová bilancia Zobraziť galériu (8)
Desivá víkendová bilancia (Zdroj: Foto: Polícia, HaZZ)

BRATISLAVA - Víkendové slnečné počasie vylákalo mnohých mimo svojich domovov. Po zime vytiahli obľúbenci motoriek svoje stroje a vybrali sa na cesty. Žiaľ, pre troch z nich sa jazda skončila najhoršie, ako mohla. Okrem týchto tragédií kosila smrť nielen na cestách. Za posledné dni nešťastne zahynulo až jedenásť ľudí.

Tragédie v Trnavskom kraji

Havarovali manželia (36, †38) na motorke pri Gabčíkove

V sobotu o pol šiestej večer sa stala v okrese Dunajská Streda nehoda. "Vodič (26) viedol auto Škoda Fabia po Gabčíkovskej ceste smerom na mesto Gabčíkovo. Na rovnom úseku cesty chcel odbočiť doľava, mimo cestu, k rybníku. Tu pravdepodobne nedal prednosť motorke Honda VFR s dvomi motocyklistami, mužom a ženou," opísala hovorkyňa trnavských policajtov Martina Kredatusová s tým, že 38-ročný motorkár utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol. Jeho o dva roky mladšia manželka sa zranila ťažko. Ženu previezli leteckí záchranári do novozámockej nemocnice.  

FOTO Najtragickejší víkend tohto
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Foto: polícia)

FOTO Najtragickejší víkend tohto
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Foto: polícia)

FOTO Najtragickejší víkend tohto
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Pri Senici zahynula motorkárka (†28)

V nedeľu krátko pred pol druhou popoludní došlo k nehode na križovatke ciest Buková, Plavecký Peter a Prievaly v okrese Senica. "Motocyklistka (†27)  z okresu Dunajská Streda jazdila na motocykli Suzuki za osobným autom Kia Sportage," uviedla Kredatusová s tým, že vodič auta sa blížil k zúženej vozovke v oboch smeroch, kde zastavoval. Z dopravného značenia mu vyplývala povinnosť dať prednosť protiidúcemu vozidlu. Vodička motorky za zatiaľ presne nezistených okolností narazila do zadnej časti Kie. Po silnom náraze ju odhodilo do protismeru, kde do nej narazil prichádzajúci Volkswagen Golf. "Mladá vodička utrpela pri nehode zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla. Okolnosti obidvoch dopravných nehôd vyšetruje polícia ako prečin usmrtenia," uzavrela Kredatusová. 

FOTO Najtragickejší víkend tohto
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Tragédie v Košickom kraji

Utopenec v rieke Hornád v Košiciach

V sobotu dopoludnia našli rybári v rieke Hornád telo neznámej totožnosti a nezisteného pohlavia v značnom štádiu rozkladu. "Telo našli neďaleko ulice Na močidlách v Košiciach. Ohliadajúci lekár ako pravdepodobnú príčinu smrti určil utopenie. Cudzie zavinenie predbežne nebolo vylúčené a bola nariadená pitva," informoval hovorca košických policajtov Alexander Szabó.

FOTO Najtragickejší víkend tohto
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Úmrtie Košičana (†50)

V nedeľu došlo k úmrtiu 50-ročného Košičana. "Muža našli v motorovom vozidle značky Mini Cooper pri garážach na Považskej ulici v Košiciach. Ohliadajúci lekár cudzie zavinenie vylúčil a nariadil vykonať pitvu," uviedol Szabó a doplnil, že v oboch prípadoch policajti začali trestné stíhanie a skutky vyšetrujú ako prečin usmrtenia.

Smrť mladíka (†16) na koľajniciach

V nedeľu pred polnocou v železničnom traťovom úseku medzi Rožňavou a Slavcom v Rožňavskom okrese vlak zrazil a usmrtil 16-ročného tínedžera. Ako informovala hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová, rušňovodič vlaku aj napriek použitiu rýchlo činného brzdenia nedokázal zrážke pre krátku vzdialenosť zabrániť. Bližšie okolnosti tragédie vyšetrujú železniční policajti ako prečin usmrtenia. Presnú príčinu smrti určí nariadená pitva. 

Tragédia v Nitrianskom kraji

Ďalšia smrť motorkára (†36)

V sobotu predpoludním zahynul na ceste medzi obcami Veľký Cetín a Vinodol v okrese Nitra ďalší motorkár (†36). "Presná príčina je zatiaľ v štádiu vyšetrovania. Bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," potvrdila hovorkyňa nitrianskych policajtov Božena Bruchterová. 

Tragédia pri Sabinove
Zobraziť galériu (8)
Tragédia pri Sabinove  (Zdroj: HaZZ Prešov)

Tragédie v Prešovskom kraji

Jazda džípom sa stala trom kamarátom (†18,†17,†17) osudná

V sobotu po polnoci sa stala na účelovej komunikácii v katastri obce Lúčka, v okrese Sabinov. "18 -ročný mladík viedol smerom od rekreačných chát nachádzajúcich sa za obcou Lúčka motorové vozidlo Suzuki JLX. Z doposiaľ nezistených príčin došlo počas jazdy k viacnásobnému prevráteniu uvedeného vozidla, ktoré následne zostalo stáť na kolesách v trávnatom poraste vedľa cesty," informoval hovorca prešovských policajtov Daniel Džobanik. Následkom viacnásobného prevrátenia džípu a nárazom o vozovku došlo k usmrteniu troch mladých ľudí (†18, †17, †17). Piati spolujazdci sa zranili.


Prečítajte si aj:

Študentská párty pri Sabinove sa zmenila na jatky: Alkohol a z deviatich v džípe traja mŕtvi


FOTO Najtragickejší víkend tohto
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: HaZZ Prešov)

V potoku sa utopil chlapček (†3)

V sobotu večer sa v katastri obce Kojatice v potoku Svinka utopil len trojročný chlapček z miesnej osady. Ako potvrdil Džobanik, k úmrtiu chlapčeka z obce došlo za doposiaľ neznámych príčin. "Privolaná obhliadajúca lekárka predbežne ako príčinu smrti uviedla utopenie bez známok cudzieho zavinenia. Bolo nariadené vykonanie prehliadky a pitvy mŕtvoly tela maloletého a súčasne boli na tento účel pribratí znalci za účelom vykonania znaleckého skúmania z odboru súdne lekárstvo,"  Vyšetrovateľ začal v uvedenej veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Dvaja mladíci utopili v rieke Cirocha muža (†54)

Aj keď sa brutálny incident stal ešte počas uplynulého týždňa, prešovský vyšetrovateľ vzniesol v piatok obvinenie pre obzvlášť závažný zločin vraždy spáchaný formou spolupáchateľstva Sninčanovi (18) a mužovi (19) z Nižnej Jablonky z okresu Humenné.

Obvinená dvojica mala v utorok večer zavraždiť v Snine 54-ročného muža. Všetci traja v ten večer spolu popíjali alkohol. "Obvinená dvojica sa dohodla, že muža zbijú a okradnú, pričom keď už chcel od nich odísť, obaja ho fyzicky napadli. Po prvotnom ataku muž spadol na zem a skotúľal sa k rieke Cirocha, kde obvinení v bití muža pokračovali," opísal desivú situáciu Džobanik a pokračoval: "Mladší z nich zobral palicu a bil ho ňou po celom tele do momentu, kým sa palica zlomila. Zobral druhú palicu a v úderoch pokračoval. Starší z obvinených muža pritom stále kopal do celého tela. Keď už nevládali hodili ho tvárou do rieky a začali odchádzať preč. V tom napadnutý muž začal kričať o pomoc, a preto sa k nemu vrátili, vytiahli ho z vody von a začali do neho opätovne kopať. Následne ho znova hodili do rieky, pričom starší z obvinených mu pritlačil hlavu pod vodu, až kým neprestal dýchať. Potom obaja z miesta odišli a muža nechali v rieke." Týmto konaním mali napadnutému mužovi spôsobiť smrť, a to udusenie utopením spoločne s viacerými krvnými podliatinami a odreninami po celom tele a zlomeninami tvárových kostí a rebier.

Po vznesení obvinenia vyšetrovateľ na oboch mužov spracoval podnet na vzatie do väzby. Zároveň boli umiestnení do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 15 – 20 rokov. 

 

 

 

Viac o téme: SmrťVíkendúmrtiaTragédie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu