Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Tragédie v tuneli Višňové: Bager zošrotoval auto, vedúci vyskočil, Mária (†25) nestihla

 Tragédia v tuneli Višňové Zobraziť galériu (7)
Tragédia v tuneli Višňové (Zdroj: Foto: FB/Polícia)

VIŠŇOVÉ - Obrovské nešťastie sa stalo včera podvečer v tuneli Višňové. Pri stavebných prácach zahynula 25-ročná geodetka Mária. Sedela v aute s vedúcim, keď do nich narazil bager. Mladej žene, žiaľ, nebolo pomoci.

Ako informoval hovorca žilinských policajtov Radko Moravčík, 50-ročný muž z okresu Spišská Nová Ves mal pracovným strojom za doposiaľ presne nezistených okolností naraziť do Jeepu Cherokee, v ktorom bol 46-ročný vodič z okresu Spišská Nová Ves a 25-ročná spolujazdkyňa z okresu Bardejov. Alkohol u oboch mužov nebol vykonanými dychovými skúškami zistený. 

Podľa všetkého bager pri vychádzaní z tunela narazil do auta. Vedúci z neho stihol vyskočiť, Mária toľko šťastia nemala. Zostala uviaznutá vo vraku.

FOTO Tragédie v tuneli
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: polícia)

FOTO Tragédie v tuneli
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Robotníci žene začali okamžite poskytovať prvú pomoc až do príchodu záchranárov. "25-ročná žena utrpela mnohopočetné zranenia celého tela, tzv. polytraumu. Záchranári sa ju snažili oživovať, žiaľ, bezúspešne," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.  


Prečítajte si aj:

Tragédia na koľajniciach v Česku: Kamarátky (†15) sa chytili za ruky, stáli pred rútiacim sa vlakom


 

FOTO Tragédie v tuneli
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: polícia)

FOTO Tragédie v tuneli
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Nešťastie sa stalo včera podvečer v tuneli Višňové, v okrese Žilina. Geodetka Mária z Bardejova pracovala pre subdodávateľskú firmu. "Alkohol u oboch vodičov nebol vykonanými dychovými skúškami zistený," doplnil Moravčík s tým, že poverený príslušník Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.   

FOTO Tragédie v tuneli
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: polícia)

FOTO Tragédie v tuneli
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Minister sa oboznámil s tragédiou

Minister dopravy a výstavby SR Árpád Érsek (Most-Híd) sa dnes na stavbe diaľničného tunela Višňové (okr. Žilina) oboznámil s okolnosťami tragickej nehody, pri ktorej v pondelok (10. 4.) zahynula 25-ročná žena z okresu Bardejov. "V prvom rade mi dovoľte, aby som vyjadril úprimnú sústrasť rodičom a pozostalým. Ťažko sa mi hovorí, lebo vyhasol mladý život. Žiaľ, osud je už taký. Kompetentných som vyzval, aby boli súčinní a urobili všetko pre to, aby sme sa dopracovali ku koncu tejto tragédie a vedeli povedať, čo sa deje. Aby sa to možno nabudúce neopakovalo," povedal minister dopravy.

Podľa technického riaditeľa spoločnosti Dúha Petra Vitkovského prišli na miesto tragédie všetky záchranné zložky. "Udalosť prišiel vyšetrovať aj Obvodný banský úrad Prievidza. Po prehliadke, zameraní pracoviska a získaní dôkazov pustili práce ďalej. To znamená, že nenašli žiadne okolnosti, ktoré by bránili bezpečnej prevádzke," podotkol Vitkovský. Doplnil, že pri tragédii došlo k stretu bagra s osobným vozidlom. "Bola zriadená vyšetrovacia komisia. Dôjde k vypočutiu zúčastnených, svedkov a následne bude vydané stanovisko komisie," uviedol Vitkovský.

Investičný riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Ladislav Dudáš zdôraznil, že všetci dotknutí touto udalosťou a všetky mechanizmy a automobily, ktoré boli na mieste, mali riadne oprávnenia a povolenia. "Nikto tam nebol taký, ktorý nemal na mieste čo hľadať. Takisto všetky mechanizmy, všetky automobily. Všetko bolo v súlade s platnými normami, s platnými predpismi pre banské dielo," dodal Dudáš.

Vedenie konzorcia Salini Impregilo – Dúha vyjadrilo hlbokú ľútosť nad tragédiou. "Chceme prejaviť úprimnú sústrasť rodine a pozostalým. Poskytujeme plnú súčinnosť všetkým orgánom, ktoré prešetrujú túto tragickú udalosť. Zároveň ubezpečujeme, že sa budeme snažiť pomôcť rodine aj vyšetrovacím orgánom nad rámec našich povinností," uviedlo vedenie konzorcia.

Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Žiline Radka Moravčíka došlo k tragickej udalosti v pondelok 10. apríla po 17. hodine. "Päťdesiatročný muž z okresu Spišská Nová Ves mal pracovným strojom za doposiaľ presne nezistených okolností naraziť do motorového vozidla Jeep Cherokee, v ktorom sa nachádzali 46-ročný vodič z okresu Spišská Nová Ves a 25-ročná spolujazdkyňa z okresu Bardejov. Spolujazdkyňa z motorového vozidla utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla. Alkohol u oboch mužov vykonanými dychovými skúškami nezistili. V súvislosti s touto udalosťou začal poverený príslušník PZ trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," informoval krajský policajný hovorca.

Viac o téme: TragédiaVišňovéGeodetka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu