Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

O osude Marca, ktorý konvertoval na islam, rozhodoval súd: Za nevydarený bombový útok doživotie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

DÜSSELDORF - Marco G., nemecký konvertita na islam, bol dnes uznaný za vinného z podniknutia nevydareného bombového útoku v západonemeckom meste Bonn a z plánovania atentátu na pravicového politika Markusa Beisichta.

Súd v Düsseldorfe udelil doživotné väzenie Marcovi G., ktorého celé meno nezverejnil vzhľadom na nemecké zákony na ochranu súkromia. Zároveň rozhodol, že muž nemôže byť po 15 rokoch podmienečne prepustený, čo je v Nemecku v prípade odsúdenia na doživotie obvyklé.

Enea B., Koray D. a Tayfun - komplici Marca G. pri plánovaní atentátu na Beisichta, šéfa protiislamskej strany v západonemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko - dostali tresty odňatia slobody od deväť a pol roka do 12 rokov. Polícia našla 10. decembra 2012 výbušné zariadenie na nástupišti hlavnej železničnej stanice v Bonne. Ne zneškodnenie bomby použila prístroj s vodnými nábojmi.

Na výbušnom zariadení, ktoré však nemalo funkčnú rozbušku a preto nemohlo explodovať, sa našla DNA manželky Marca G. a jeho syna. Dnešné pojednávanie bolo už 155. dňom súdneho procesu, na ktorom vypovedalo 157 svedkov a 27 odborníkov.

Viac o téme: Bombový útokIslamNemeckoBonn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu