Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Paľba sýrskych vládnych síl má svoju daň: Útoky na povstalecké oblasti pri Damasku si vyžiadali mŕtvych

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

DAMASK - Nálety a delostrelecká paľba sýrskych vládnych síl na povstalcami kontrolované oblasti okolo metropoly Damask si dnes vyžiadali takmer 20 ľudských životov a množstvo zranených. Informovala o tom organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii. Šestnásť osôb, vrátane troch detí, zahynulo v neďalekom meste Dúmá v regióne Východná Ghúta. Zranenia utrpelo 22 ľudí.

Počet obetí môže ešte stúpnuť, keďže mnoho ranených sa nachádzalo v kritickom stave, dodalo SOHR. Stále nie je známe, či nálety podnikli lietadlá Ruska alebo sýrskeho režimu. SOHR uviedlo, že ranná delostrelecká paľba a nálety spôsobili zranenia ďalším vyše 51 ľuďom, pričom všetky sa odohrali v regióne Východná Ghúta v mestách Kafr Batná, Sakbá, Hamúríja, Zamalká, Ajn Tarmá a Harastá, ktoré sa označujú aj ako damaské predmestia.

Východná Ghúta je hlavná opozičná bašta na okraji Damasku. Tamojší povstalci, rozdelení vnútornými spormi, v posledných mesiacoch postupne strácajú územia a tie sa dostávajú do rúk vládnych síl.

Viac o téme: SýriaDamask
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu