Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ozbrojenec v tureckej nemocnici: Po zásahu vyjednáčov mu zbraň odobrali

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ISTANBUL - Ozbrojený príslušník tureckej polície sa dnes zabarikádoval v izbe na psychiatrickom oddelení istanbulskej nemocnice Cerrahpaša, kde podstupoval liečbu. Podľa správ má v úmysle spáchať samovraždu. Na mieste zasahujú policajní vyjednávači. Incident vyvolal v nemocnici paniku.

Turecký denník Hürriyet pôvodne informoval, že nemenovaný muž zadržiava ako rukojemníkov neznámy počet lekárov a ďalších členov nemocničného personálu. Primár nemocnice Zekayi Kutlubay podľa agentúry AP potvrdil, že všetkých lekárov a členov nemocničného personálu evakuovali. Ozbrojený policajt je sám a vyjednávači sa ho teraz pokúšajú odhovoriť od úmyslu spáchať samovraždu.

"V izbe je sám," povedal Kutlubay novinárom pred nemocnicou. "Rukojemnícka dráma sa nekoná... Ak Boh dá, presvedčíme ho." Policajt podstupoval psychiatrickú liečbu už dva roky a úrady mu zbraň zhabali, povedal Kutlubay s tým, že zbraň, ktorú má pri sebe, nie je jeho.

Úspech vyjednávačov

Ozbrojený príslušník tureckej polície sa vzdal pokusu o spáchanie samovraždy. Incident vyvolal v nemocnici paniku. Na mieste zasahovali policajní vyjednávači.

"Strelnú zbraň mu odobrali," citovala Kutlubaya stanica BBC. Zbraň podľa neho nebola registrovaná na policajtovo meno. Muž podstupoval psychiatrickú liečbu už dva roky a polícia mu služobnú zbraň zhabala.

Viac o téme: NemocnicaOzbrojenecRukojemníciTurecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu