Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Taliansko sa v priebehu týždňa stalo dejiskom útokov aj smrti: Kyselina na modelku, mŕtvy utečenec!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter)

CESENA - Finalistka súťaže krásy Miss Italia z roku 2007, medzičasom 28-ročná Gessica Notarová, sa stala terčom útoku kyselinou. V nemocnici v Cesene ju hospitalizovali s vážnymi zraneniami v tvárovej oblasti. Mladá žena obvinila z útoku svojho niekdajšieho priateľa Jorgeho Edsona Tavaresa (29), ktorý vraj na ňu v utorok večer zaútočil pri vchode do jej apartmánu v Rimini. Po rozchode z augusta 2016 ju údajne viackrát obťažoval a vyhrážal sa jej.

Tavares, ktorého v stredu zadržali, popiera zodpovednosť za tento čin ubezpečujúc dnes o tom, že bol v čase útoku s inou ženou a má teda alibi. Poškodená sa po prevoze do nemocnice snažila o zmiernenie obáv slovami: "Som nažive, neobávajte sa, zvládnem to." Kráska, ktorá svojho času získala regionálny titul Miss Romagna, pôsobila následne ako tanečníčka, modelka a televízna moderátorka, aby sa od roku 2014 venovala tréningu zvierat v akváriu v Rimini. Notarovej teraz hrozí strata oka, o ktoré ešte špecialisti zabojujú.

V Taliansku je to v priebehu týždňa druhý zločin súvisiaci s krízou v partnerskom vzťahu. V prvom prípade 24-ročný muž polial bývalú priateľku v Messine benzínom a podpálil ju. Poškodená je s vážnymi popáleninami v nemocnici, kde však vypovedala, že na ňu zaútočil iný, neznámy muž. Polícia sa domnieva, že chce iba pomôcť expriateľovi, proti ktorému hovoria dôkazy.

Somálsky utečenec zahynul pri požiari

Somálsky občan zahynul a dvaja ďalší sa nadýchali dymu po tom, ako vypukol požiar v talianskom meste Sesto Fiorentino v okolí Florencie. Informovali o tom dnes talianske médiá s odvolaním sa na tamojšieho policajného komisára. V opustenej obuvníckej továrni, kde niekoľko mesiacov dosiaľ táborilo 80 mužov a žien - žiadateľov o azyl zo Somálska, sa spustil alarm v stredu okolo 21.00 h SEČ.

Obeť požiaru sa narodila v roku 1972 a žila v Taliansku na základe štatútu druhotnej ochrany. To znamená, že jej bol udelený dočasný politický azyl. Somálčan nemal v Taliansku žiadnych príbuzných a jeho meno polícia médiám neposkytla.

Ostatní ľudia, čo požiar v opustenej továrni prežili, sú teraz ubytovaní v dvoch stanoch, ktoré im úrady postavili na neďalekom námestí, uviedla polícia. Príčina požiaru podľa polície doposiaľ nie je známa.

Viac o téme: ModelkaUtečenecKyselinaMigrantTalianskoGessica NotarováCesena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu