Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Rozsiahly výbuch v svätyni: Hlásia mŕtvych, k otrasnému činu sa prihlásili džihádisti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KVÉTA - Najmenej 22 obetí na životoch a 100 zranených si dnes vyžiadal výbuch v súfijskej svätyni na juhozápade Pakistanu. Zdroje v záchrannej službe pripustili, že o život mohlo prísť až do 30 ľudí, informovala agentúra AP.

Ministerstvo vnútra provincie Balúčistán dodalo, že k výbuchu došlo v čase, keď sa v súfijskej svätyni a jej okolí nachádzali stovky ľudí. K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil. V uplynulých mesiacoch sa však v provincii Balúčistán odohralo viacero islamistických útokov s veľkým počtom obetí.  

Táto pakistanská provincia bola v posledných desiatich rokoch dejiskom protestov nacionalistických a separatistických skupín, ktoré žiadali lepšie prerozdeľovanie finančných prostriedkov z vládnych zdrojov.  

Zodpovednosť za výbuch v súfijskej svätyni v Pakistane prebral Daeš

 K zodpovednosti za dnešný výbuch v súfijskej svätyni na juhozápade Pakistanu sa prihlásila extrémistická organizácia Daeš. Jej priznanie zverejnila proislamistická tlačová agentúra Amák, podľa ktorej šlo o samovražedný atentát.

Ako informovala agentúra Reuters, výbuch v provincii Balúčistán si podľa najnovšej bilancie vyžiadal najmenej 43 obetí na životoch a vyše 100 zranených. Došlo k nemu vo vnútornom dvore svätyne, v ktorej sa v tom čase nachádzalo najmenej 500 ľudí.

Viac o téme: SvätyňaPakistanDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu