Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Pápež sa obrátil k bezdomovcom: Prosím vás o odpustenie

Pápež František Zobraziť galériu (2)
Pápež František (Zdroj: SITA/AP)

VATIKÁN - Pápež František poprosil dnes ľudí bez domova, aby odpustili všetkým kresťanom, ktorí sa od nich odvrátili namiesto toho, aby im ponúkli pomoc. Jeho vyjadrenie odznelo na pápežom organizovanom celoeurópskom stretnutí bezdomovcov vo Vatikáne.

Vo vatikánskej aule Pavla VI. sa zhromaždilo približne 4000 ľudí pochádzajúcich z 22 krajín, ktorí buď nemajú strechu nad hlavou, alebo žili na ulici v minulosti, informovala agentúra AP. "Prosím o odpustenie" v mene kresťanov, ktorí "sa v konfrontácii s chudobou alebo človekom v núdzi odvrátili inam," povedal pápež. 

Pápež František
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP)

Viacerí z bezdomovcov vyrozprávali svoje neľahké životné príbehy. František ich pochválil za to, že sa im napriek ťažkostiam podarilo zachovať si dôstojnosť. Stretnutie vo Vatikáne bolo jednou z posledných udalostí končiaceho sa Svätého roku milosrdenstva, ktorý si pripomína katolícka cirkev. Zároveň sa uskutočnilo v deň, v ktorý si cirkev pripomína pamiatku svätého Martina z Tours. Tento svätec podľa legendy rozrezal mečom svoj plášť a polovicu z neho dal žobrákovi.

 
Viac o téme: KresťanstvoVatikánPápež František
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu