Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

CASTRO: Bush je apokalyptická postava, pozrite sa na jeho oči

Fidel Castro
Fidel Castro

HAVANA - Kubánsky líder Fidel Castro nazval v piatok Georgea W. Busha "apokalyptickou postavou".

Castro sa vyjadril na adresu amerického prezidenta niekoľko hodín po tom, ako Bush podpísal zákon o financovaní vojenských operácií v Iraku bez časového plánu na ich ukončenie. Kubánsky prezident obvinil Busha z predstierania zdravého rozumu a manipulácie verejnou mienkou americkej verejnosti.

"Len včera sa Bush chvastal, že vyhral boj nad svojimi nepriateľmi v Kongrese," píše sa v poslednom z dvanástich ručne podpísaných vyhlásení, ktoré Castro v posledných týždňoch postupne vydal. "(Bush) má 100 miliárd dolárov, všetky peniaze, ktoré potrebuje na zdvojnásobenie ... amerických jednotiek v Iraku a pokračovanie vraždenia," konštatuje Castro a dodáva, že zatiaľ sa problémy blízkovýchodného regiónu len zhoršujú. "Bush je apokalyptická postava. Pozrite sa na jeho oči, jeho tvár a jeho posadnutú zaujatosť tváriť sa, že všetko, čo vidí na neviditeľných obrazovkách je spontánne," konštatuje Castro v súvislosti s Bushovým využívaním čítačiek.

80-ročný Castro sa zotavuje po niekoľkých vážnych chirurgických zákrokoch a na verejnosti sa neukázal už takmer 10 mesiacov. Jeho najnovšie vyjadrenia zverejňujú kubánske média a posledné z nich sa týkajú prevažne kritiky Spojených štátov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu