Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Samovražední atentátnici sa odpálili neďaleko utečeneckého tábora: Z miesta hlásia mŕtvych ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock, )

LAGOS - Najmenej deväť ľudí zahynulo dnes pri výbuchoch náloží, ktoré v meste Maiduguri na severovýchode Nigérie odpálili štyria samovražední atentátnici. Informovala o tom agentúra AP.

Prvý výbuch nastal o 07.00 h miestneho času (08.00 h SELČ) neďaleko utečeneckého tábora v Maiduguri, kde žije približne 16.000 ľudí hľadajúcich útočisko pred násilnosťami, ktoré na severe Nigérie páchajú militanti z islamistického hnutia Boko Haram. Podľa člena miestnej domobrany Dana Battu bol cieľom dvoch samovražedných útočníkov, ktorí sa odpálili súčasne, práve utečenecký tábor.

Druhý výbuch prišiel o pol hodiny neskôr vo vzdialenosti približne jedného kilometra od miesta prvej explózie, keď na rušnej ulici vybuchla motorová rikša, v ktorej sedeli najmenej dvaja ľudia. Skupina Boko Haram už niekoľko rokov ohrozuje obyvateľstvo severovýchodnej Nigérie a podniká aj útoky v susednom Čade, Nigeri a Kamerune. Cieľom skupiny je vytvoriť vlastný štát, kde chce uplatňovať prísnu formu islamského práva známeho ako šaría.

Viac o téme: Samovražedný atentátnikNigériaMaiduguri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu