Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Sen úspešných Slovákov sa v Anglicku zmenil na peklo: Biznis v troskách, prišli o všetko!

Alexandra s priateľom prišli o dve sauny. Zobraziť galériu (3)
Alexandra s priateľom prišli o dve sauny. (Zdroj: FB/Bathing Under The Sky, FB/Alexandra Weissová)

MELDRETH - Slovenka Alexandra Weissová, ktorá prišla do Anglicka pred 10 rokmi, sa dala so svojím priateľom Bartom Juránekom na vcelku nevšedné podnikanie. Dvojica sa špecializuje na "Bathing Under The Sky" a ich zákazníci si môžu vyskúšať mobilnú vírivku či saunu priamo pod holým nebom. Pokým však boli nedávno na dovolenke, zlodeji im ukradli dve drevené sauny v nemalej hodnote 26-tisíc libier (cca 29-tisíc eur). Dvojica teraz ponúka za informácie, ktoré by pomohli k ich vráteniu, finančnú odmenu.

Tomáš (†21) sľúbil mame, že sa postará o sestričku: Zdrvujúca správa, záhadná smrť v parku!

Alexandra (46) a Bart sa tešili z prvých dní voľna po piatich náročných pracovných mesiacoch, keď ich zastihla nepríjemná správa, že pri Flint Cross, kde boli sauny uložené, úradovali zlodeji. "Sme úplne zničení," povedala Alexandra pre The Crow. "Volali nám, že sauny zmizli. Náš personál musel dať dole kolesá zo všetkých ostatných pre prípad, že by sa to stalo znova," dodala.

K nepríjemnej udalosti malo prísť medzi piatou hodinou popoludní v nedeľu 9. októbra a popoludním nasledujúceho dňa. Alexandra a Bart sa domnievajú, že páchatelia môžu byť medzi ľuďmi, ktorí sa tvárili ako ich zákazníci.

Sen úspešných Slovákov sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Bathing Under The Sky, FB/Alexandra Weissová)

"Predstavuje to nebezpečenstvo pre celú komunitu, že sú tak dobre zorganizovaní, je tu kamerový systém, ale vyhli sa mu prejdením cez pole, takže musel mať 4x4 alebo niečo na presun sauny," uviedla Alexandra, ktorá sa chystá postaviť ďalšiu saunu, aby neutrpelo podnikanie, do ktorého sú zapojené aj jej dcéry Alex (26) a Viktória (24).

Sen úspešných Slovákov sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Bathing Under The Sky, FB/Alexandra Weissová)

"Tieto peniaze mali byť pre nás, žijeme v prenajatom bungalove a chceli sme si našetriť na kúpu domu, ale teraz ich budeme musieť použiť, aby sme sa pokúsili nahradiť to, čo nám vzali," vysvetlila Slovenka, ktorá podobnú ranu nepocítila prvýkrát. Už v júli 2012 im ukradli dve vírivky priamo spred domu.

Pár ponúka odmenu vo výške 1000 libier (cca 1120 eur) za informácie, ktoré by viedli k vypátraniu sáun. Výzvu zverejnil na sociálnej sieti a v okolí vylepil plagáty. "Nedáme sa zlomiť. Budeme pokračovať a úprimne dúfame, že sa nám podarí zriadiť stálu základňu pre podnikanie, čím budeme ďalej prispievať k miestnej ekonomike a spoločenstvu, ktoré si veľmi vážime, a nenecháme sa týmto zastaviť," dušuje sa Alexandra.

Policajný hovorca pre The Crow potvrdil, že vyšetrujú krádež dvoch prívesov s pripojenou vonkajšou saunou. "Policajti vykonali dôkladné vyšetrovanie, pričom ešte neboli identifikovaní páchatelia," povedal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu