Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Polícia zadržala mladíka (21) s tehotnou priateľkou (17): Konvertovali na islam, hrozné podozrenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinksktock.com)

PARÍŽ - Dvojicu podozrivých zo zámeru spáchať islamistický teroristický útok, 21-ročného mladíka a jeho 17-ročnú priateľku, zadržali príslušníci francúzskych bezpečnostných zložiek v parížskej aglomerácii.

Ako vyplýva ďalej z informácií, ktoré dnes prenikli na verejnosť z justičných zdrojov, obaja podozriví sú nezamestnaní, ktorí konvertovali na islam. K ich zadržali prišlo ešte v utorok v Noisy-le-Sec východne od Paríža.

Za preukázané považujú vyšetrovatelia, že dvojica udržiavala kontakt s obávaným francúzskym džihádistom Rachidom Kassimom (29), ktorý opakovane podnecoval k útokom vo Francúzsku zo Sýrie. Mala im na to slúžiť šifrovaná internetová sieť Telegram. Zadržaná dievčina, ktorá je v požehnanom stave, vypovedala, že vzhľadom na tehotenstvo nemohla spáchať žiadny útok.

Kassima spájajú francúzski vyšetrovatelia s dvoma islamistickými útokmi v krajine s vraždou policajta a jeho partnerky, ku ktorej došlo v okolí Paríža 13. júna, ako aj s vraždou kňaza v kostole v Saint-Etienne-du-Rouvray pri Rouene z 26. júla. V oboch prípadoch mal tento džihádista podnecovať páchateľov alebo im dokonca poskytnúť konkrétne príkazy.

Viac o téme: IslamTeroristický útokFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu