Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Česká polícia klepla štvorici autičkárov po prstoch: Špecialisti na francúzske automobily

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

PRAHA - Štyroch mužov vo veku 24-49 rokov, ktorí v Prahe a v stredných Čechách mali odcudziť až 100 motorových vozidiel francúzskej výroby, zadržala tamojšia polícia. Na jedného z nich uvalili väzbu, informovali dnes české elektronické médiá o prípade, v ktorom došlo k zadržaniu ešte na sklonku septembra.

Dôvodne podozriví postupovali údajne vždy rovnakým spôsobom. Jeden z nich vytipoval vhodný automobil,, rozbil na ňom okno, aby následne naštartoval a opustil s vozidlom miesto krádeže. Automobil potom smeroval na pozemok rodinného domu, kde ho skupina rozobrala a speňažila v podobe náhradných dielov. To, čo sa nepodarilo predať, putovalo do Zberných surovín.

Vyšetrovatelia zaistili pri domových prehliadkach značné množstvo súčastí z desiatok motorových vozidiel, takže predpokladajú, že kvarteto má na svedomí podstatne viac odcudzených automobilov ako 11, ktoré kriminalisti zdokumentovali. Uväzneného muža stíhajú pre krádež a poškodenie cudzej veci, v prípade troch ostávajúcich zatiaľ trestné stíhanie nezačalo.

Viac o téme: AutičkáriPraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu