Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Svet dnes vystrašili letecké drámy: Falošný únos a teroristická hrozba

Zobraziť galériu (2)
"Unesené" lietadlo v Manile (Zdroj: Twitter)

MANILA - Komerčný let zo Saudskej Arábie bol umiestnený do úplnej izolácie po pristátí na medzinárodnom letisku Nino Aquino v Manile v utorok popoludní, o tretej hodine miestneho času. Podľa úradov bol let SVA 872 smerujúci z mesta Jeddah pravdepodobne unesený, hoci sa napokon ukázalo, že ide o falošný poplach. Podobnú drámu však dnes zažili aj pasažieri v Indii.

"Dvadsať míľ pred pristátím MIAA ESD prijal správu z riadiacej veže v Manile, že let SVA872 arabských aeroloniek je v ohrození," znie stanovisko manilského letiska.

Po pristátí bol Boeing 777 v súlade s bezpečnostnými protokolmi izolovaný a letisko uvedené to stavu pohotovosti. Bližšie informácie sú zatiaľ nejasné. Na palube by mohlo byť okolo 300 cestujúcich.

Svet dnes vystrašili letecké
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter)

Podľa generálneho riaditeľa letiska posádka však po pristátí informovala, že tiesňové volanie vykonané počas letu bol omyl. Hovorca saudskoarabských aeroliniek taktiež uviedol, že išlo o falošný poplach.

Rozruch na letisku v Indii

Nepríjemnú skúsenosti zažili dnes aj cestujúci na letisku v Kalkate, ktorých evakuovali z lietadla po tom, čo anonym ohlásil telefonicky bombu na palube. Hovor bol prijatý o ôsmej hodine ráno miestneho času, kedy mal let AI729 práve vzlietnuť. Pasažieri si však museli vystúpiť a stroj bol prevezený do izolácie, kde ho polícia dôsledne prehľadala.

Po tom, čo sa poplach ukázal ako falošný, mohli cestujúci opäť nastúpiť a lietadlo nakoniec odišlo s takmer dvojhodinovým oneskorením. Polícii sa už podarilo vystopovať aj volajúceho. Išlo o ženu z Kalkaty, pričom to bol druhý anonymný telefonát za tento mesiac, v ktorom sa letisku niekto vyhrážal bombou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu