Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tvrdá rana USA pri operácii v Sýrii: VIDEO Zrada spojenca, ponižujúci únik z bojiska!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Twitter)

BRATISLAVA - Chceli bojovať proti teroristom z Daeš, namiesto toho sa dočkali nepríjemného prekvapenia. Skupina amerických vojakov sa musela stiahnuť po tom, čo narazila na útočne naladených sýrskych povstalcov. Tí sa im začali vyhrážať smrťou a nadávali im do okupantov a svíň. Stret zachytilo autentické video.

Niekoľko amerických vojakov pred pár dňami vstúpilo do mesta Ar-Raj s cieľom zlepšiť koordináciu leteckých útokov proti Islamskému štátu. Američania ale boli nútení sa z mesta stiahnuť k tureckej hranici po tom, čo sýrski povstalci protestovali proti ich prítomnosti v meste, oznámili povstalecké zdroje.

Podľa neoverenej videonahrávky, ktorá bola zverejnená na internete, povstalci v meste Ar-Raj skandovali protiamerická heslá a hrozili vojakom USA násilím. Nadávali im do svíň a kričali, že ich povraždia.
"Povraždíme vás. Zmiznite, svine. Preč s Amerikou," má znieť z videa. Podľa hlasov z videa je počuť, ako Američanov považujú za okupantov, ktorí vedú križiacku výpravu proti islamu a Sýrii.

Video

Po týchto nečakaných stretoch sa americkí vojaci radšej stiahli. Američania operujú v Sýrii v koordinácii s tureckými jednotkami. Začiatkom septembra dokonca v bojoch proti islamskému štátu slávili úspech. Pozemná operácia Štít Eufratu so zameraním na dobytie sýrskeho mesta Džarábulus bola úspešná, ohlásil to prezident Erdogan.

Do operácií sa mali zapojiť aj bojovníci Slobodnej sýrskej armády (FSA). A práve pri strete sýrskych povstalcov z FSA a Američanmi došlo k hore zmienenému stretu. Zaujímavosťou je fakt, že sýrskych povstalcov podporuje americká vláda.

Viac o téme: Občianska vojnaUSASýriaAleppoSpojené štáty americkéFSA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu