Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dráma v Izraeli: Palestínčan sa s autom rútil na policajtov, okamžite začali konať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RAMALLÁH - Izraelská polícia uviedla, že dnes v skorých ranných hodinách zastrelila vo východnom Jeruzaleme Palestínčana, ktorý sa do jej príslušníkov pokúsil vraziť autom. Jeho spolujazdca policajti zranili, píše agentúra DPA.

Hovorkyňa izraelskej polície Luba Samriová povedala, že príslušníci pohraničnej polície v utečeneckom tábore Šuafát vo východnom Jeruzaleme začali strieľať na auto, ktoré sa na nich rútilo "so zrejmým úmyslom ich prejsť". Ešte predtým však varovali, že budú strieľať. 

Palestínčania uviedli, že pri incidente bol zabitý istý Mustafá Nimr a ďalší človek - ktorého nemenovali - utrpel menšie zranenia, ktoré mu ošetrili v nemocnici. Ako opísali, auto bolo "prevŕtané guľkami".

Už vyše 200 Palestínčanov a 35 Izraelčanov prišlo o život od vlaňajšieho októbra pri útokoch palestínskych Arabov na izraelských Židov v Jeruzaleme, Predjordánsku a vnútri Izraela. Poväčšine išlo o bodné útoky alebo útoky autom. Izrael obviňuje z podnecovania k násiliu palestínskych politikov a náboženských predstaviteľov, Palestínčania tvrdia, že násilie je dôsledkom ich frustrácie a desaťročí okupácie.

Viac o téme: StreľbaPolícia Izrael
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu