Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Ahmadínežád: Ak USA zaútočia, odplata bude krutá

Mahmúd Ahmadínežád
Mahmúd Ahmadínežád

ABÚ ZABÍ - Iránsky prezident Mahmúd Ahmadínežád varoval dnes Spojené štáty pred "tvrdou" odvetou, ak by sa rozhodli zaútočiť vojensky proti jeho krajine.

"Uvedomujú si, že ak by urobili takú chybu, Irán by reagoval tvrdou odvetou a oni by to oľutovali," vyhlásil Ahmadínežád na tlačovej konferencii počas návštevy v Spojených arabských emirátoch. Iránsky vodca dnes použil tvrdšie slová než v nedeľu, keď vyzval na odchod amerických síl z oblasti. Na dnešnej tlačovej besede uviedol, že krajiny Perzského zálivu by sa mali "zbaviť" zahraničných jednotiek, ktoré obvinil z nestability v regióne.

"My v Perzskom zálive čelíme problémom a nepriateľom. (Cudzinci) nechcú, aby bol tento región bezpečný... mier možno dosiahnuť, ak sa zbavíme týchto síl," povedal prezident. USA, ktoré majú v Perzskom zálive početné jednotky svojich ozbrojených síl, obviňujú Irán zo snahy o vyrobenie jadrovej bomby a pokúšajú sa o uvalenie tvrdších sankcií proti islamskej republike. Teherán tvrdí, že cieľom jeho kontroverzného jadrového programu je iba výroba elektrickej energie na mierové účely.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu