Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ľudí na francúzskom letovisku vydesili výbuchy: VIDEO Panika bola všade navôkol

Panika na letovisku Juan-les-Pins
Panika na letovisku Juan-les-Pins (Zdroj: YouTube)

JUAN-LES-PINS - Množstvo ľudí utrpelo ľahké zranenia počas nedeľného večera v letovisku Juan-les-Pins na juhu Francúzska potom, čo medzi ľuďmi vypukla panika, spôsobená obavou z atentátu. Uviedla to dnes agentúra AFP s odvolaním sa na miestnych hasičov. Tí sa síce o ranených na mieste postarali, ale spresniť ich počet odmietli.

Incident sa odohral v štvrti vyhlásenej jazzovým festivalom a nočnými barmi. Podľa miestnej rozhlasovej stanice France Bleu Azur paniku vyvolali výbuchy petárd vyhodených z auta a zranenie utrpelo štyridsať ľudí. Očití svedkovia sa tiež zmieňovali o aute, ktorého motor vydával rany ako výbuchy rozbušiek. Policajti zatiaľ skúmajú zábery z pouličných kamier, aby zistili príčiny incidentu.

Denník Nice-Matin na svojom webe zverejnil fotografie a videá, zachytávajúce dramatické okamihy, kedy hostia utekali z terás kaviarní pred domnelou hrozbou. Paniku vyvolali výbuchy, ktoré zazneli okolo 22:30, nasledované výkriky a útekom. "Utiekli sme so ženou do hotela. Počuli sme ľudí kričať: 'Rýchlo utečte, teroristi!'," Vykreslil jeden zo svedkov. "Bol som na pláži, keď sa privalila obrovská vlna ľudí a všade vyvolávala paniku! Utiekli sme na toalety plážové reštaurácie a potom nás schovali v predajni obuvi," dodal ďalší. Záchranári podľa denníka na mieste ošetrili viac ako 40 ľudí.
 
Minulý mesiac v Nice, ktoré leží neďaleko od Juan-les-Pins, vrazil atentátnik s kamiónom do davu na pobrežnej promenáde, odkiaľ ľudia sledovali ohňostroj k francúzskemu štátnemu sviatku 14. júla. Útok, ku ktorému sa prihlásil Daeš, si vyžiadal 85 mŕtvych a 435 zranených.
Viac o téme: LetiskoPanikaJuan-les-Pins
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu